Yes!

I går var jeg igjen med på en innspilling av FrokostQuiz. Jeg ble oppringt av en av Rubicon-jentene onsdag kveld, og fikk vite at jeg kunne være med dagen etter, siden en av deltakerne hadde meldt frafall. Dette var ikke et direktesendt program, men et opptak som blir sendt på TV2 4.4. klokka 09.40. Da kommer jeg selvsagt til å legge det ut her også. Pia var den eneste programlederen denne gangen, og det var selvsagt et skår i gleden å ikke treffe Barbro igjen for sjette gang.

Forrige gang spilte jeg som kjent mot min navnhalvbror Atle. Denne gangen spilte jeg mot en fyr som het Leif Arne. Og likhetene stoppet ikke der. Det viste seg at han kom fra Grimstad, men de siste årene hadde bodd i Arendal. Vi følte begge at vi kjente igjen den andre fra tidligere, men visste ikke helt fra hvor. Jeg spurte tidlig om han hadde vært med i kristne miljøer i Grimstad, og det hadde han selvsagt. Han hadde blant annet vært innom Misjonskirken i Grimstad, og dermed hadde vi mange felles bekjente. Han gikk nå på Universitetet i Oslo, og skulle bli lektor. Til slutt fant vi ut at det var han som solgte meg Vårt Land-abonnement under fjorårets Liv og Vekst-stevne i Holvikahallen i Grimstad. Okaaaaaaaaaaaaaay! Er det lov å ha mange likheter, knytepunkter og en kul(?) forhistorie?

Selve spillingen gikk bra. Jeg kan – på grunn av kontrakten jeg har undertegnet med Rubicon – ikke si nøyaktig hvordan det gikk, men jeg kan røpe at jeg gjorde minst én feil som jeg kommer til å bli mobbet for resten av livet. Muligens er det også noen sekvenser som kan bli catchphrases i fremtiden, men det gjenstår å se.

Uansett var det godt å være med igjen og å få bekreftet at de alltid ringer meg når de er på jakt etter den absolutt billigste deltakeren.

Iversen, stakkar, ble jo snytt for en lignende mulighet på tirsdag. Han får nok sjansen igjen, får vi håpe.