I denne serien presenterer jeg en del fiktive gjenstander, situasjoner, personer og fenomener som jeg lenge har ønsket skulle være virkelige. Ingen rangering forekommer.

Del 4 – Å kunne fly

Dette er ikke et spesielt orignalt ønske. Men jeg har alltid drømt om å kunne fly. Både dagdrømmer og nattdrømmer har jeg hatt. Denne typen nattlige drømmer er nok blant de beste jeg har hatt i livet mitt. Det er så deilig å bare flyte av gårde. Det innebærer imidlertid en del jobb også: Som regel må jeg faktisk flakse ganske hardt når jeg flyr i drømmene mine. Og blir derfor fort sliten.


Zzzzz…

En kveld (jeg tror det var en søndag) da jeg gikk i andre klasse, øvde jeg og min nabo Hanne på å fly. Vi trodde at vi kunne lære oss det hvis vi bare prøvde hardt nok. Vi sto oppe på en mur i hagen deres og hoppet ned derfra mens vi flakset vilt med armene. Og for hver gang gikk det litt bedre. Vi kom lenger og lenger. Men ikke langt nok.

Hanne og jeg drev også på med flybygging. Vi fant noen planker som vi spikret sammen, og festet batterier med batteribokser (fra bilbaner o.l.) bakerst på plankene. Der skulle jo motoren være. Flyene lettet aldri, men det var ikke langt ifra.


Hagen til Hanne og de, åsted for mange slags aktiviteter

Det kanskje største flyøyeblikket mitt kommer imidlertid verken fra Drømmeland eller fra hagen til Hanne, men fra The Mushroom Kingdom. Da Mario lettet ved hjelp av en vaskebjørnhale (sic) i Super Mario Bros. 3 var jeg ikke alene om å bli euforisk. Skribenten Shoe på 1up.com sier følgende om opplevelsen: «I still remember the first time I ran, then launched into the air to follow a secret trail of coins hidden in the sky. Mario can now fly! From that very first level to the airship armadas at the end, SMB3 is unforgettable. Many (including me) still argue this is the best Mario game ever made.»


Up, up and away