Jeg våknet onsdag morgen (dvs. fem på tolv), skrudde på PC’en og sjekket mail som vanlig. Stor var overraskelsen da jeg så at jeg hadde fått mail fra min gamle klassevenninne fra Stinta Ungdomsskole, Maria Mirell Kirchner. Vi har ikke sett hverandre siden 1996, men hun hadde funnet The Circle of Leif på nettet ved en tilfeldighet, og fant også mailadressen min.

Jeg husker Maria som ei skoleflink, politisk interessert og samfunnsengasjert jente som var aktiv i Juvente og andre idealistiske organisasjoner, og regnet med at hun om noen år skulle bli Norges miljøvernminister eller noe deromkring. Enda større ble derfor overraskelsen da hun fortalte at hun hadde jobbet som modell rundt omkring i Europa i mange år. Og da jeg sjekket litt rundt på nettet, ble jeg helt satt ut av spill! (Noe jeg jo forsåvidt ofte blir)

Det viser seg at hun ble oppdaget av en talentspeider da hun var femten, og hun har nå gjort over to hundre modelloppdrag og catwalks for kjente merker som Armani, Victoria’s Secret og Vero Moda, vært på coveret av og posert i norske og internasjonale magasiner og aviser som FHM, Moore, Vi Menn, The Daily Star, Marie Claire, spilt i to spillefilmer ved navn Lovefool og Atompenger, spilt inn musikk, vært frontkvinne for mange kommersielle produkter, opptrådt i en rekke musikkvideoer som har gått på MTV og jobbet som TV-vertinne for kanaler som SKY, CSN og Barcelona TV. Dessuten har hun spist middag med The Rolling Stones og vært backstage med Elton John. Bare ett ord kan beskrive dette: Sydénskt!

Gratulerer med suksessen! Og lykke til videre!

Maria anno 1996Mirell anno 2004
Maria anno 1996, Mirell anno 2004

Sjekk Mirells hjemmeside og les denne artikkelen fra Agderposten!
Det finnes også mange andre sider og artikler om henne, hvis det skulle være av interesse. Søk i Google på «mirell».