For noen år siden la Gudmund merke til at karakteren Brendan Lambert hadde forsvunnet fra den middelmådige sitcom’en Step by Step etter hvert som serien skred fram, uten at denne forsvinningen ble forklart eller omtalt av de andre karakterene. Et annet eksempel på dette fenomenet, som jeg selv oppdaget, er Richie Ianucci som plutselig forsvant fra The King of Queens. Derfor var gleden stor (!?) da jeg på Wikipedia fant ut at dette fenomenet har et navn: Chuck Cunningham-syndromet.

Begrepet kommer fra karakteren Chuck Cunningham i sitcom’en Happy Days. Han forsvant plutselig, og nærmest uten forklaring, fra serien, og har fått oppkalt dette fenomenet etter seg. Wikipedia sier om tilfellet Brendan Lambert følgende: «The youngest Lambert boy on the show, Brendan, saw his role reduced during the last few years of the show until he was completely dropped from the show during the last season without explanation.» Fenomenet finnes selvsagt også i oppfølgerfilmer, blant annet i American Wedding.


Happy Days: Da Brendan fremdeles var en del av familien Lambert/Foster


Where have all the flowers gone?: Plutselig består familien av ett medlem mindre, uten at det ser ut til å plage noen nevneverdig

That 70’s Show er nå inne i sin åttende og siste sesong, men dessverre har både Topher Grace (Eric Forman) og Ashton Kutcher (Michael Kelso) sluttet. Grace etter sjuende sesong, og Kutcher etter fjerde episode i åttende sesong.

Fant denne lista over tidenes femti beste amerikanske TV-programmer fra TV Guide.