Da jeg satt og rotet litt rundt på harddisken min, fant jeg plutselig et dokument som jeg ikke hadde sett på mange år. Jeg hadde faktisk helt glemt at jeg hadde skrevet det, og har fremdeles kun vage minner fra den dagen jeg skrev det, som for øvrig ser ut til å være 27.02.1997, altså Steins 17-årsdag! Det er et utkast til en hjemmeside, og det er ganske latterlig å se hvor pompøst og teit jeg skriver. Dessuten er det alvorlig skremmende å se at det utkastet jeg skrev har en innholdsfortegnelse som er ganske lik til den siden som finnes her. Dette innlegget er en «klassiker» (se tidligere metainnlegg).

WOPSYDOPSYCOMMAJOMMALOPSY

Hei! Jeg heter Leif-Atle Heen. Velkommen til min hjemmeside! På denne siden vil du ikke finne noen bilder, noen lydfiler, noe pornografi eller noe annet som du finner på de fleste andre hjemmesider. Isteden vil du finne det som mennesker til alle tider har higet etter: Kunnskap, informasjon, opplysning, filosofi, visdom… Forresten er det litt merkelig at det heter hjemmeside (jfr. homepage). For det som finnes på de fleste hjemmesider er slettes ikke noe som man kan finne i vanlige, norske hjem. Bare tenk etter… Bilder av halvnakne damer, svære romskip som skyter i filler et stort, hvitt hus, litt tekst uten innhold skrevet med glorete farger og «stilig» skrift. Ikke et ord om det som virkelig teller her i livet. Nemlig kjærlighet, tillit, respekt, vennskap, gleden over et anstendig arbeid, å fryde seg over den fantastiske, vidunderlige naturen vår. Og selvsagt, fremfor alt, Bibelen. Neida, vi bruker timesvis på å snekre sammen seks-sju sider i en eller annen bedriten Wizard og skiter ut noe totalt uinteressant på Internett. Spørs om ikke de som vokste opp på ’50-tallet hadde det litt bedre enn oss. Da hadde man fremdeles tid til å snakke med hverandre, det kjempemessige karakterpresset på skolene eksisterte ikke, Elvis var i live, TV’en hadde ikke begynt å stjele tiden vår, tankene våre, sinnet vårt. En vakker vårdag med herlig solskinn kunne de sykle ned til den nærmeste butikken, kjøpe en kroneis til ei krone, snakke med den hyggelige, rødslige, damen som stod bak disken og så sykle nedover til sjøen. Hoppe i vannet, uten tanke på russiske atomkraftverk, pedofili, rasisme eller Charles og Diana. Etterpå kunne alle samles på den lille, lokale løkka for å spille litt god, gammeldags fotball. Ikke snakk om doping, idrettspress eller filming. Men ekte fotballglede…ballen skulle trille, fort eller sakte, høyt eller lavt, det var ikke så nøye. Gleden med stor G sto i fokus. Nå selges spillere frem og tilbake for mangfoldige millioner dollar, som om de var for eksempel bananer eller magnesiumplater eller kanskje skrujern. Hvem vet?

Uansett, hvis dette har interessert deg, vil du kanskje lese dette essayet som jeg har skrevet sammen med mine beste venner Kjetil og Brynjulf før jeg begynner på den egentlige hjemmesiden.


[Her sto egentlig «Hvorfor ikke selge grillkull på Olav Bai?», som forsåvidt
er en klassiker på egenhånd.]

Hvis du likte dette, og er gal nok til å ha lest hit, er du muligens like sprø som meg. Selv om det er tvilsomt! Det du kan glede deg fremover til på denne siden uten hjem, er dette:

Generell informasjon om meg
Venner og bekjente av meg — se opp, her er det mange navn
Nintendo — og NES’en var ikke død
Musikk som jeg liker (og kjøper)
New Age litteratur, Anti sådan
Tegneserier, Disney +++
Filmer og videoer, Disney også her
Fotball, døball
Moltemyr og stensåsmiljøet
U.S.A. – The Land of Opportunity
Brettspill — Lenge Leve Damm
T.V.
Brevvenner
Bordtennis
Dataspill
Nøkkelringer
The Gokkleif Collection
The Minor Gokkleif Events
En haug med stiler som du kan bruke når du vil
En del spørsmål du kan bruke
Noe skolearbeid av forskjellig art — FREEWARE, baby!