Da jeg og Nils var på handletur fredag 6. januar, var vi selvsagt innom Spiderman, godbutikken for TV-spillinteresserte i Oslo! Her jobber det en fyr som jeg har pratet litt med tidligere (tror kanskje han eier sjappa også), men denne gangen pratet vi mye mer enn vanlig. Han kjenner ikke meg igjen fra gang til gang (naturlig nok), så derfor må vi igjennom de samme introduksjonene hver gang.

Jeg visste at at han samler på alt som finnes av Nintendo-utstyr, men hadde ingen anelse om at han har absolutt alt som kom til Nintendo Entertainment System (NES) i Norge, alt som ble sluppet fra Nintendo selv (og det aller meste annet) til Super Nintendo, og det aller meste som har kommet til Nintendo 64 og GameCube.

Butikken har forøvrig gått igjennom en meget nydelig oppussingsfase, og på hylla bak kassa hadde de nå utstilt mange klassiske spillkonsoller, og de fire Nintendo-konsollene tronet selvsagt øverst som fire konger. Under stod Atari-, Sega– og PlayStation-konsollene. Hehehe… 😀


Det mest interessante for meg er Nintendo 8-bit (NES), siden jeg er så nostalgisk, og siden det er denne maskinen jeg begynte med. Det kom ganske mange rare gadgets til denne maskinen, blant annet en lyspistol (Zapper Light Gun), en virtual reality-hanske (Nintendo Power Glove), en robot (R.O.B.) og en danse- og løpematte (Family Fun Fitness), og han gæbben hadde selvsagt alt dette.

Han hadde også vært med på Nintendo-NM i 1993, og hadde der blitt nummer fire eller noe sånn (jeg ble nummer 13). Selve samtalen var sinnssykt nydelig for oss begge (og for Nils), siden begge hadde nøyaktig samme referanserammer og husket alt. Ååååå…


Grunnen til at vi gikk innom Spiderman in the first place, var at jeg var på utkikk etter spillet Gumshoe, som brukes sammen med lyspistolen, og som var det absolutt beste spillet som kom til NES’en i denne sjangeren. Det begynte med at Hanne og jeg leide spillet til Eriks NES i 1990 (les i TCoL, hvis du ikke skjønner dette), og ikke lenge etterpå kjøpte Erik det. Jeg spilte det derfor ganske ofte hos Hanne, men har nå ikke spilt det siden 1991 eller noe sånn. Jeg har imidlertid vært på jakt etter det siden 1998 (Erik vil nemlig ikke selge), men har måttet gå tomhendt hjem fra Spiderman gang etter gang de siste fem årene.

Derfor var gleden enorm da min PPU-buddy Knut Kasbo tipset meg om denne siden: RetroSuperStore.se! Her har de nemlig sinnssykt mange klassiske TV-spill, deriblant Gumshoe. Og til latterlig billige 195 kr! Woo-hoo! De har også mange andre spill jeg lengter etter her, blant annet Gauntlet II og Little Nemo the Dream Master.

Dessuten kan det se ut som om de pleier å ha inne Family Fun Fitness-matta, siden den står oppført på salgslista, men den er ikke inne på lager. Jeg håper den snart kommer inn, slik at min samling av NES-produkter øker! Jeg husker å ha sett denne matta én gang i livet mitt, nemlig i en lektøysforretning da jeg var på besøk i Oslo med mine to kusiner, Laila og Ellen. Det finnes riktignok bare ett anstendig spill til denne matta, nemlig Stadium Events (aka Athletic World aka World Class Track Meet), men det er ingen hindring! Det spillet har de faktisk inne på RSS.se, så det må jeg kjøpe snarest!

Roboten R.O.B. (som er kompatibel med ett anstending spill, Gyromite) og Nintendo Power Glove må jeg nok derimot lete lengre og hardere etter… Det finnes også en fire-spillers adapter, og den kan være praktisk å ha når vi skal spille Gauntlet II og Nintendo World Cup, men den synes også å være vanskelig å få tak i.