I denne serien presenterer jeg de fem øyeblikkene fra TV som jeg har ledd mest av i mitt liv. Hva som kommer inn under «øyeblikk» er ganske vidt.

Nummer 4 – Homers «Aah!» fra «King-Size Homer»

Det er et øyeblikk i Simpsons-episoden «King-Size Homer» som er fullstendig absurd, og som (kanskje derfor) er utrolig morsomt! Homer har en drøm om å bli så tjukk at han kan jobbe hjemmefra. Det klarer han, og han får sin egen arbeidsstasjon i Simpsons-stua. Jobben består selvsagt bare i å trykke på «Y» på et tastatur, men Homer går inn for jobben med full innsats. Plutselig får han se Santa’s Little Helper (hunden deres) på gulvet bak ham, og han går bort til hunden og prøver å presse den ned mot gulvet. Marge dukker plutselig opp bak ham, og Homer skriker sitt velkjente «Aah!», og løper tilbake til arbeidsstasjonen der han frenetisk trykker på «Y».

Det gis ingen forklaring på hvorfor Homer prøver å presse bikkja ned mot gulvet, men ut ifra reaksjonen hans er det tydelig at han gjør noe galt. Det øyeblikket er så hysterisk morsomt i sitt surrealistiske uttrykk at det er umulig å forklare. Jeg ler like mye hver gang jeg ser det, og lo faktisk godt bare mens jeg skrev denne teksten. Episoden er tilgjengelig på DVD, sesong 7.