I denne serien presenterer jeg de fem øyeblikkene fra TV som jeg har ledd mest av i mitt liv. Hva som kommer inn under «øyeblikk» er ganske vidt.

Nummer 3 – Harald Eia som «Beatles-ekspert» på Metropol TV

For noen år siden kom det en ny TV-kanal som kalte seg Metropol TV. De sendte talk shows hver kveld, og en av disse kveldene opptrådte Harald Eia som Beatles-ekspert i forbindelse med lanseringen av den nye boken The Beatles Anthology. Han gjorde en fantastisk morsom opptreden, og jeg lo så jeg holdt på å grine. Selvsagt gjøglet han bare med hvordan slike eksperter pleier å uttale seg, og med ting de typisk henger seg opp i. Sketsjen hans inneholdt derfor mange referanser til Beatles’ historie som det var nødvendig å kjenne til for å få fullt utbytte, men det var jo selvsagt bare et pluss for en Beatles-fan som meg. Dessverre har jeg bare sett denne sketsjen én gang, og kommer vel aldri til å få sett den igjen… Men minnet lever evig!