I det forrige innlegget mitt om filmmaraton, «42,195», skrev jeg at det beste forslaget til filmmaraton ville bli belønnet med premie. Det har jeg selvsagt ikke glemt, og seieren går til Andreas Rønningen, som hadde det klart beste forslaget, og han blir premiert med gratis Coca-Cola i mitt hjem resten av livet.

I en kommentar til forrige filmmaratoninnlegg etterlyste Gudmund omtale av det såkalte tvangsmaratonet. Dette skjedde en helg i februar 1999. Vi hadde blitt enige om at vi skulle velge 3 filmer hver, som vi altså skulle tvinge den andre til å se. Gudmund valgte et opptak av en livekonsert med dc Talk, Misery og Alive, mens jeg valgte Mary Poppins, The Sound of Music og Gone With the Wind. Knut Elmenhorse var selvsagt med på kalaset.

Clockwork.jpg
Kan umulig være skadelig

Maratonet fikk en dårlig start for min del, jeg klarte å søle melk og frokostblanding over sofaen til Myhren & Co., og fikk meget sterke allergireaksjoner på katta deres. Jeg overnattet hos Gudmund, men Elmen stakk hjem. Vi ble nødt til å se Alive på søndagen, men Gone With the Wind ble det ikke noe av. Jeg ble nemlig veldig dårlig, og vet ikke om det skyldtes katta, katta + noe annet eller bare noe annet.

Mye kan tyde på det sistnevnte. Fredagskvelden i forveien hadde vi nemlig spilt innebandy i gymsalen på Moltemyr med Junioren i Arendal Frikirke, og etterpå reiste Kjetil og jeg opp til meg, hvor vi så Private Parts (Howard Stern). Jeg husker tydelig at jeg sa til Kjetil at jeg følte på meg at jeg kom til å bli syk, og at han sa at jeg garantert kom til å bli det med den innstillingen.

Uansett, syk ble jeg, og jeg var faktisk sengeliggende i ei uke. Jeg klarte ikke engang å se filmer, så dårlig var jeg. Dette er for øvrig siste gangen jeg kan huske å ha vært så syk at jeg har måttet holde senga.

What to see.bmp
What to see?

Anyways, dette innlegget skal handle om en annen type filmmaraton. På bussen på vei inn til Oslo 2. januar klekket nemlig Tomba, Nils og jeg ut en ny maratontype: 1-7-maraton. Dette går ut på at vi ser én film som får 1 på skalaen, én som får 2 osv. i stigende rekkefølge.

Men hvordan skal filmene velges ut? Det kan gjøres på fire uliker måter (her brukes Nils og Leif som eksempler):

1. Ved å se filmer som begge har sett og er enige om ratingen av
2. Ved å se filmer som bare jeg har sett, og som jeg tror Nils vil være enig i ratingen av
3. Ved å se filmer som ingen har sett, men som vi tror vi vil være enige om ratingen av
4. Ved å se en salig miks av de ovennevnte, og som vi er enige om/jeg tror Nils vil være enig i/vi tror vi vil være enige om ratingen av

Den skarpe leser vil kanskje innvende at det her mangler en måte (X. Ved å se filmer som bare Nils har sett, og som han tror jeg vil være enig i ratingen av), men puh-leez don’t go there.

Seven.jpg

Nå følger selvsagt forslag til de fire ulike måtene å velge ut filmer på:

1. Ved å se filmer som begge har sett og er enige om ratingen av

1’er: The Bogus Witch Project (2000)
2’er: Men at Work (1990)
3’er: Maximum Overdrive (1986)
4’er: Moscow on the Hudson (1984)
5’er: Deja Vu (2006)
6’er: Crash (2004)
7th heaven: It’s a Wonderful Life (1946)

Wonderful Life.jpg

2. Ved å se filmer som bare jeg har sett, og som jeg tror Nils vil være enig i ratingen av

1’er: Return to Oz (1985)
2’er: Alien3 (1992)
3’er: Carousel (1956)
4’er: The Scarlet Letter (1926)
5’er: The Hudsucker Proxy (1994)
6’er: All the King’s Men (1949)
7th heaven: All the President’s Men (1976)

All the Presidents Men.jpg

3. Ved å se filmer som ingen har sett, men som vi tror vi vil være enige om ratingen av

1’er: I.F.O. (Identified Flying Object) (1985)
2’er: The Ape (1940)
3’er: The Brain That Wouldn’t Die (1962)
4’er: A League of Their Own (1992)
5’er: Dark City (1998)
6’er: Henry V (1989)
7th heaven: The Big Parade (1925)

The Big Parade.jpg

4. Ved å se en salig miks av de ovennevnte, og som vi er enige om/jeg tror Nils vil være enig i/vi tror vi vil være enige om ratingen av

1’er: Manos: The Hands of Fate (1966)
2’er: Cop and 1/2 (1993)
3’er: American Wedding (2003)
4’er: Marvin’s Room (1996)
5’er: Pleasantville (1998)
6’er: The Truman Show (1997)
7th heaven: L.A. Confidential (1997)

LA Confidential.jpg