I august kjøpte jeg et surroundanlegg på Expert. Det kostet naturlig nok penger, og siden jeg ikke var i besittelse av Mammons ynglinger på den tiden, så jeg meg nødt til å kjøpe herligheten med betalingsutsettelse. Det skulle gå greit; jeg fikk anlegget samme dag, og ville få regning i posten snart, fikk jeg høre.

Surroundanlegg.jpg
Lei-fi

Det gjorde jeg ikke. Jeg fikk derimot et brev fra GE Money Bank om at noe var galt, så jeg måtte ned på elektrosjappa igjen for å ordne opp. Greit nok. Jeg fikk da selvsagt beklagelser og lovnader om at alt nå skulle være i orden, og at jeg ville få regning i posten i løpet av tre uker.

Det gjorde jeg ikke. Så i romjula ringte jeg Expert, forklarte situasjonen og spurte om jeg bare kunne komme ned på sjappa og betale hele beløpet på en gang. Det kunne jeg ikke, siden Expert mente at det ikke lenger var dem jeg skyldte penger, siden de hadde fått sitt av GEMB, hevdet de. Så jeg fikk et GE-nummer jeg kunne ringe, og det gjorde jeg selvsagt. Men av dama jeg pratet med da fikk jeg vite at de slettes ikke hadde gitt dinero til Expert, så jeg skyldte heller ikke GE noe.

Jeg befant meg altså nå i en situasjon der to internasjonale selskaper, som vanligvis lengter og higer etter å tyne spenn av folk, nektet å ta imot pengene jeg tryglet etter å gi dem. Jeg påpekte selvsagt dette paradokset overfor dama jeg pratet med. Hun medgikk at det var noe absurd.

Fremdeles har jeg verken fått regninger i kassa eller «Halvbroren» på døra, men denne situasjonen kan vel neppe være langvarig…

Dollar shirt.jpg
Money makes the world go round?