I denne serien presenterer jeg de fem øyeblikkene fra TV som jeg har ledd mest av i mitt liv. Hva som kommer inn under «øyeblikk» er ganske vidt.

Nummer 1 – «Danskesketsjen» fra Uti Vår Hage

I første episode av Harald og Bårds (og Atles, da) nye humorserie høsten 2003, «Ridderreiser», var det et innslag som handlet om hvordan det danske språket har kollapset «into meaningless, gutteral sounds», og hvordan tre dansker ikke lenger klarer å forstå hverandre. Atle Antonsens karakter har punget sykkeldekket sitt, går inn i en isenkrambutikk for å kjøpe nytt og innser at han ikke engang husker det danske ordet for «hallo». Han og Haralds karakter, eieren av butikken, fører en samtale der ingen av dem forstår den andre, og Harald prøver etter hvert å snakke til ham om deres kommunikasjonsproblemer, men da blir Atle redd, og de avslutter handelen til alles misnøye. Melkemannen, Bårds karakter, kommer også innom, og sørger for at Harald bestiller «thousand litre milk».

De seks-sju første gangene jeg så denne sketsjen var jeg helt knekt, jeg satt og lo så det gjorde vondt, og kunne nesten ikke se skjermen på grunn av alle tårene! Ååååå… Kamelåså!

Ubetalelig øyeblikk: «I just gave him some tape rests.» (på dansk-engelsk)