Også i går var jeg på Rosenvilde og hadde vikartimer i norsk som andrespråk. Det var selvsagt veldig gildt! I første time hørte vi og jobbet med sangene «Stilleste gutt på sovesal 1» av Lillebjørn Nilsen, «Kjekt å ha» av Øystein Sunde, «Kor e alle helter hen» av Jan Eggum og «Nordaførr vårvise» av Halvdan Sivertsen. I andre time så vi sketsjen «ikke sett meg i bås!» (også kjent som «Brigade Norrøna») fra Lille Lørdag! Meget nydelig! Til slutt leste vi en tekst om to jenters problematiske vennskap.

På kvelden var jeg på Cinemateket og så en polsk film (Krzysztof Kieslowskis Krótki film o zabijaniu fra 1988, hvis noen mot formodning skulle være interessert). Den var ikke spesielt bra. Det var derimot Transporter 2, som kicka ass, og som vi så 30. desember i fjor.


Kan brukes til så mangt

I natt drømte jeg at jeg og Nils reiste til New York. Vi reiste faktisk både frem og tilbake en del ganger, for flyplassen lå der Moltemyr skole ligger nå, og flyreisen tok ikke lang tid. Imidlertid måtte vi gå forbi en fyr (som av en eller annen grunn var litt skummel) nede ved postkassestativet i svingen (ja, vi tok den «lange» veien til Moltemyr, for de som er lokalkjent), og det gjorde at vi gruet oss til å gå til flyplassen hver gang. Heldigvis lå også hele London i New York, og det var selvsagt praktisk. Da fikk vi på en måte to ferier i en smekk.


Meget praktisk!

I dag har jeg også vært vikarlærer for den samme klassen. I dag leste vi et par tekster fra læreboka deres og jobbet med ulike artikler i en avis ved navn Klar Tale. På T-banen begge dagene har jeg begynt på og lest ferdig ei bok ved navn Norsk litteraturhistorie fritt etter hukommelsen av Knut Nærum. Den var fin og morsom, og jeg merket at det var bra jeg leste den. Da ble jeg i godt humør, og det var lettere for meg å være blid i møte med andre mennesker. Hurra!