I denne serien presenterer jeg de fem største nederlagene jeg har opplevd i livet, rangert etter hvor vondt det gjorde da de inntraff. Nederlag i relasjoner til det annet kjønn er ikke tatt med av hensyn til meg selv og de det gjelder.

Nummer 3 – Tapte i 5 PÅ med Kjetil og Hasse på laget i femte klasse

Kjetil og jeg hadde arrangert med lærerne våre at vårt kull på Moltemyr skulle avholde en 5 PÅ-konkurranse, modellert etter det kjente TV-programmet. Det skulle trekkes ut to lag fra hver av de to klassene, der de tre som scoret aller best på en kunnskapstest kom på «A-laget» og de som kom på 4. – 6. plass kom på «B-laget». Kjetil vant i vår klasse, jeg kom på andre og Hasse på tredje. Brynjulf, Selja og Gjerulf fylte opp det andre laget. Vi var sikre på at vårt lag skulle vinne finalen, men vi endte helt sist. Syden bad! Jeg gråt ganske mye den kvelden.


Believe you me, homie / I know all about losses
I’m from Compton / Where the wrong colors be cautious