Sendt: 16. januar 2005

Emne: Because you’re worth it

 

Først: Godt nyttår til alle! Håper dere hadde en flott jule- og nyttårsfeiring! Mitt nyttårsforsett: Ikke noe mer ambivalens-crap! Fra nå av blir det 100%!

 

BECAUSE YOU'RE WORTH IT

 

Siden sist har jeg vært hjemme i Arendal og blant annet feiret Juleparty og Nyttårsparty. Det kan du selvsagt lese mer om ved å trykke på linkene. Bilder kan du selvsagt se i galleriet! Ellers har jo den stolte kommunen Arendal fått ny kunstisbane, og den testet vi selvsagt ut. Ååååå... Ellers har jeg jo blitt 25 år (grøss), mens Elvis ville blitt 70 år fem dager etterpå. Hurra!

 

Anyway, det nydeligste som har skjedd er selvsagt at jeg nok en gang skal få æren (?) av å delta på TV2's Kjendisjakten tirsdag 18.01. klokka 09.40. Dette er som kjent et program av høyeste klasse, og må ei kimses av. Det var den nydelige Espen Iversen (som alle husker vant han 30000 i høst) som tipset meg om at vi nå kunne melde oss på igjen. Han sendte inn en påmeldingsmail forrige søndag, ble oppringt dagen etterpå og fikk vite at han kunne delta allerede på torsdag. Selvsagt knuste han konkurrenten i de innledende runder. Vil du vite hvordan det gikk i finalen, må du høre med Espen selv. Da jeg på mandag fikk vite at han skulle være med på nytt, sendte jeg umiddelbart en påmeldingsmail selv. Og ganske riktig, dagen etterpå ble jeg ringte opp og fikk vite at jeg kunne være med om en uke. Det som er ganske kult, er at jenta som ringte spurte hva som var mine tre favoritt-TV-serier, og jeg svarte Seinfeld, The Simpsons og That '70s Show. Og akkurat det samme hadde Espen svart, viste det seg. Så nydelig!!! Så nå er det bare å glede seg til tirsdag, stille inn videospilleren og sprette en potetgullpose :-) Meld deg for øvrig på selv, du kommer garantert med i programmet, og kan vinne lette penger!

 

Ganske deilig var også første dag på skolen. Jeg tar dette semesteret et kurs med min favorittforeleser Erik Kielland-Lund som heter Popular Music as a Reflection of American Society. Det blir jo nydelig på to måter, både ved at det er populærmusikk det handler om, og fordi det er med Erik. I første timen satt han bare og pratet om Elvis! Ååååå... Men som om ikke det var nok: Det viser seg at Åsne Seierstad skal ta kurset sammen med meg!!! Og samme dag så jeg Carl I. Hagen i Karl Johan! Ååååå... Kjendiser!!! Så nydeligistisk! :-)

 

Nye, flotte episoder av The Simpsons på TV3 hver fredag klokka 20 forresten! Jippi! Vi driver også og spiller det nye Simpsons-spillet til Nintendo Gamecube nå. Sinnssykt deilig!!! Den Kivlianske synes selvsagt det er det nydeligste! Ta også denne Simpsons-testen. Her ble jeg Lisa Simpson, mens Kjetil ble Ned Flanders. Så det skulle jo bety at den er ganske nøyaktig og troverdig... :-)

 

En liten nedtur kom på fredagen: Da Kjetil og jeg kom hjem fra treninga på Domus, viste det seg at noen hadde gått berserk på de to bildene vi har hengende på døra vår. Som kjent hadde vi der et bilde av han som var i Agderposten og pekte på hvor han hadde fått orm i badebuksa samt et bilde av Roald Follestad og Willy Andreassen som jubler over skjenkebevilling på Plankemyra. Men disse nydelige bildene var altså revet ned av noen andre på gangen, og sistnevnte bilde er tapt for evig. Sånn kan det gå...

 

Sjekk også den nye utgaven av Gudmund.net!!! :-) Mye snadder!

 

Heldigvis fyller jo Grandiosa 25 år, faktisk kun en måned etter meg og to uker før Stein! Hurra!!! Sjekk Grandiosa.com!

 

Ellers er 75-årsdagen til Kjetil, Stein og meg flyttet til 26. mars og til Arendal. Mer informasjon kommer om det senere. Gled dere :-)

 

BJØLSEN

 

I Bjølsen blir det selvsagt en spennende vår: Gudstjeneste i dag (søndag 16.), medarbeiderkveld tirsdag 18. og cellegrupper fra og med onsdag 19. Hjertelig velkommen! Sjekk websidene for mer informasjon :-)

 

Det ordner seg alltid!

Leif - I love to see you smile

 

God Bless America - Giuliani for President

 

 

Sendt: 5. februar 2005

Emne: Det du snakker om i morgen

 

Først: Har faktisk lykkes i få orden på døgnrytmen min nå, og sover som et spedbarn fra 00.30-08.30 hver natt, før jeg står opp og jobber med masteroppgaven min om Frank Capra og amerikansk individualisme. Ja, jeg vet at dette høres ut som et Hallmark-kort... :-)

 

DET DU SNAKKER OM I MORGEN

 

Jeg har forstått som at de fleste nå har fått med seg (og sett) at jeg vant 1000 kroner i Kjendisjakten tirsdag 18. januar. I finalen fikk jeg kategorien "actionhelter," og alt så lovende ut helt til siste spørsmål (10000 kr). Da ble jeg spurt om hva rollefiguren til Bruce Willis i Die Hard-filmene heter. Det visste jeg ikke (gjettet John Hurt), men han heter altså John McClane. Tror ikke jeg glemmer det med det første :-) Nå er det altså bare å vente på neste gang jeg får lov til å være med, forhåpentligvis allerede i april. Dagen var riktignok ikke uten lyspunkter. Da jeg ringte på studiolokalene, var det Line Victoria fra Mess TV som åpnet. Hun hadde jeg, interessant nok, også sett ravende rundt på Majorstua lørdagen i forveien (15.), etter at gjengen hadde vært på en indisk restaurant. Hun er jo selvsagt en C-kjendis god som noen, og det er jo mer enn nydelig nok! :-) Inne på venterommet snakket jeg med Rune, min konkurrent. Vi kom godt overens, og snakket blant annet om en av mine store lengsler: Drømmeopptakeren! Jeg har jo som kjent lenge drømt om en maskin som kan ta opp drømmene mine på video (eller annet medium), og han sa seg såre enig i denne lengslen. Se for øvrig Kjendisjakten Spesial med Jan Simonsen (ligger tilgjengelig på TV2.no), det er hysterisk morsomt!

 

For to helger siden var vi på planleggingsmøte av sommerens Stagedive, og det var ikke overraskende sinnssykt nydelig! 2004 var jo (kanskje) det beste året i mitt liv, og Stagedive-uka var jo selvsagt den beste uka i hele fjor! Så nå er det bare å glede seg! :-)

 

Forrige helg var selvsagt en stor del av oss fra Bjølsen samlet på en barneskole for å lage mat til DNMs Kvinneseminar, undertegnende inkludert. Det å lage mat til 500 skrubbsultne kvinner var selvsagt en fortreffelig opplevelse, og kan anbefales for alle.

 

Ellers må alle huske å se de nye, ferske Simpsons-episodene som går hver fredag kveld klokka åtte på TV3. Og Scorseses nye film, The Aviator, var en herlig opplevelse!!! Få den med deg så fort som mulig! Woody Allens nye Melinda and Melinda var også fin og god. Ei heller er det lenge til Star Wars III: The Revenge of the Sith kommer (mai). Det blir selvsagt syden så deilig for alle fans! Se trailer her!

 

Endelig kommer også Mountain Dew til Norge. Denne brusen drakk jeg første gang i juni 2000, da Gudmund og jeg var i USA sammen (vi ga den selvsagt det hysterisk morsomme tilnavnet Mountain Drool [sikkel]). Den smaker uten tvil bedre enn 7UP, og muligens også bedre enn Sprite. Drikk så mye du kan!!!

 

Få også med deg alle nye oppdatering i galleriet vårt, her skjer det stadig saker og ting!

 

AGDERPOSTEN

 

Agderposten byr jo alltid på mye snadder. Sjekk for eksempel denne flotte klassiske artikkelen om Tom og Stein. Eller denne perla om John Alvheim!!! Interessant nok er begge artiklene skrevet av vår gode venn Jarle Sanden. Les også denne om Frode Zaar, også en riktig godbit! :-)

 

BJØLSEN

 

Velkommen til gudstjeneste i Bjølsen Misjonsmenighet søndag 5. februar klokka 18.00. Vi har også fellesskapskveld førstkommende onsdag klokka 19.00. Og cellegrupper med rom til alle og enhver :-) Sjekk websidene for mer informasjon.

 

Det ordner seg alltid!

Leif - I love to see you smile

 

God Bless America - Giuliani for President

 

 

Sendt: 5. mars 2005

Emne: Bagels og sirkus

 

Først: Gratulerer til Tom og Marit som skal gifte seg 8. mars. Og gratulerer til Sverre Johnsen som skal begynne på Ph.D. på Harvard til høsten! Ååååå... Heldiggrisen!

 

BAGELS OG SIRKUS

 

Vel, for et par helger siden hadde vi utdrikningslag for Tom Øystein Ekra. Det var selvsagt syden så deilig, og dagen inneholdt mye nevneverdig. Tom ble flydd inn med et småfly til Oslo fra Arendal, og fikk selvsagt styre flyet selv. Etter frokost hos Anders og Gudmund reiste vi på et gladiatorsenter i Asker. Her ble det slåssing av alskens slag, både med gladiatorstaver, store boksehansker, kårder og sumodrakter. Det kuleste var selvsagt sumodraktene. Oh yeah! Deretter reiste vi på ICA Maxi Bjølsenhallen, hvor Tom måtte kjøpe inn middagen vår ved å ta varer fra handlevognene til andre kunder. Vi spiste så den nydelige fajitas-middagen hos Gudmund og Anders, og etterpå reiste vi til byen. Her fikk Tom en Kinderegg-oppgave. Først måtte han stå utenfor Dressmann i Karl Johan og spille/synge lovsanger med gitarkofferten til å samle inn penger. Det gikk ganske så bra. Men plutselig skjedde noe som gjorde situasjonen Syden så deilig! Anders fikk øye på (Idol-)Sandra Lyng Haugen inne på 7-Eleven. Da hun kom ut, spurte Gudmund om hun kunne tenke seg å legge noen penger i kassa til Tom, som sto like nedi gata. Det sa hun selvsagt ja til, og Tom fikk både penger og skryt i lange baner. Ååååå... Så nydelig med kjendiser!!! Etterpå måtte Tom gå inn på London Pub, kjøpe en Coca-Cola og sitte der i ti minutter. Dette er selvsagt en homobar, men den ur-heterofile og maskuline testosteron-Tom ble ikke "bydd opp til dans," som det heter seg :-) Tredje og siste del av oppgaven var å kjøpe BH'en til ei tilfeldig jente i Karl Johan for de pengene han hadde samlet inn som gatemusikant. Dette var ikke mer enn en knapp hundrelapp, så det skulle man jo tro skulle bli litt av en utfordring. Men neida, ikke for Tom. Første jenta han stoppet solgte selvsagt BH'en etter å ha skiftet inne på Grand Hotel! Syden! Det var en verdig avslutning på en strålende dag!

 

Er det noen nydelige infotainmentmails du har gått glipp? Har nå lagt ut alle infotainmentmails fra 2003 og 2004 på min hjemmeside http://leif-atleheen.gnus.no. Enda enklere er det selvsagt å trykke på disse linkene (du må ha Adobe Reader, hvis ikke du har det, kan du laste det ned her):

 

Infotainmentmails 2003

 

Infotainmentmails 2004

 

For øvrig er jo Domus Athletica blitt rene treffstedet for Bjølsen-folk. Her trener jeg selvsagt hver mandag og torsdag, og har til nå møtt på André Olsen, Frode Nyhamn, Sindre Røyland, Ida Kasbo, Simen Birkenes og Marie Engeseth! Syden!

 

Speaking of the Sindre Røyland. Sjekk ut denne artikkelen om bandet Southpaw i VG. Sindre, Nikolai Eilertsen og David Wallumrød (som spiller på gudstjenester i Bjølsen) spiller alle i dette nydelige bandet, og de ønskes alt hell og lykke i fremtiden! Måtte de bli like store som a-ha.

 

Nå reiser jeg straks (om tre timer) til Syden for å være med i bryllupet til Tom og Marit! Det er jo mulig å lage ganske billige poenger på dette, med tanke på at destinasjonen også er det mest brukte uttrykket vårt. Det skal jeg imidlertid unngå. Haha... Trodde du virkelig på det??? Syden for en sucker du er!!! Turen til Syden kommer selvsagt til å bli Syden så deilig!!! Ååååå... Billige poeng... Ååååå...

 

Tittelen på denne mailen spiller selvsagt på at jeg ikke har kjøpt brød siden man kunne begynne å kjøpe bagels i norske butikker! Ååååå... Så nydelig det er med bagels. Ikke bare er Tony "Why Not" Burner (aka Den Burneriastiske) blitt hektet på bagels, også Lars Ragnar Skutlaberg har falt for fristelsen/presset. Kjøp bagels i dag, du også! Kun 3 kroner stykket! Syden så billig for noe som er Syden så deilig!

 

Nå noe for eventuelle supernerds som mottar denne mailen: Her om dagen fant jeg ut at det finnes ganske mange folk som er interessert i å runde TV-spill på kjappest mulig måte. Jeg spiller jo en del Nintendo, og prøver spesielt på å runde Super Mario Bros. så fort som mulig. Jeg ble derfor svært glad da jeg skjønte at det finnes mange andre som meg! Lærte at det finnes to ulike "miljøer" for dette. De såkalte timeattackerne bruker emulatorer, savestates- og slow motion-teknikker for å lage "perfekte" filmer av spill, mens speedrunnerne (som meg) spiller spillene på de originale konsollene uten noen slags triks eller annet snusk. Her finner du en del timeattack-filmer, og her finner du en del speedrun-filmer. Kos deg! Sverre Johnsen syntes selvsagt dette var sinnssykt nydelig, så da bør vel du også det? Hehe... :-)

 

Det ordner seg alltid!

Leif - I love to see you smile

 

God bless America

 

 

Sendt: 4. april 2005

Emne: Naranja

 

Først: Gratulerer til Bjølsens forstanderpar, Torben og Rebekka Joswig, som har blitt nybakte foreldre for cirka fem minutter siden! Alle hjerter gleder seg! :-)

 

NARANJA

 

Siden sist har det selvsagt skjedd mye spennende! Blant annet var vi jo en gjeng på Gran Canaria (Syden så deilig!) og feiret bryllup med Tom og Marit. Det var selvsagt en skjønn affære! I tillegg til bryllupsfesten tirsdag åttende mars, besøkte vi en papegøyepark (Palmitos Park), shoppet i Puerto Rico, solte oss på strendene og spiste (tidvis) nydelig mat! Jeg drakk ganske mye Fanta med appelsinsmak, og vi fant ut av flaskeetikettene at appelsin på spansk heter "naranja". Dette ble derfor selvsagt mitt kallenavn på turen, og alt slikt må jo inkorporeres fort. Det aller herligste var imidlertid følgende: Allerede den første dagen vi var der nede, utfordret jeg den nydelige og profesjonelle golfspilleren Kjell Rege til minigolf-dyst. Han svarte med å si at hvis jeg slo ham, skulle han betale for min runde. Etter hvert utvidet han dette tilbudet til å gjelde alle de andre som spilte også. Ååååå... Som han skulle få kjenne på kroppen at hovmod står for fall! Usannsynlig nok slo vi ham alle, og Kjell måtte punge ut! Hehe... Don't worry, we love you, Kjell!

 

Ellers "måtte" jeg (som de fleste har fått med seg) være her i Oslo i påska og jobbe med masteroppgaven. Den handler om noen filmer og noe sånn, og det er jo så utrolig vanskelig... Yeah, right! Men siden jeg ikke gjorde et ærlig arbeidsslag i høst, og siden jeg tross alt må bli ferdig i april, så ofret jeg Arendal i påska. Det gjorde selvsagt sinnssykt vondt! Påska pleier jo alltid å være den tiden vi alle samles igjen hjemme i Arendal for første gang siden jul og vi kan alltid avslutte påska med å si "Yes, da sees vi om noen uker!" Men nå gikk jeg glipp av dette! Ååååå... Så vondt! Men uansett sees vi jo igjen om noen uker, da! Og hvis denne sommeren blir like nydelig deilig som i 2004, da har vi mye å se fram til! Ååååå... Stagedive!!! Ååååå...

 

Til lørdag (9.) arrangerer Arendal Inc. skogs- og overnattingstur. Vi har, takket være den nydelige Anders Uldal, fått tak i ei hytte i nærheten av Nordmarka kapell. Vi reiser fra parkeringsplassen ved Frognerseteren (like ved T-bane-stasjonen) klokka 15 på lørdag. I hytta er det ti overnattingsplasser, men vi har mulighet til å ta med lavvoer, hvis det skulle være behov for det. Det er selvsagt også mulig å reise hjem på kvelden/natta. Det er omtrent en time å gå fra hytta til parkeringsplassen. På kvelden tenner vi opp bål og griller. Du må ta med mat, drikke og alt annet du måtte trenge selv. På søndagen er det gudstjeneste i Nordmarka kapell klokka 13. Hvis du vil være med, er det fint hvis du kontakter meg eller Kjetil på 47 64 19 32 eller kjetil.kivle@studmed.uio.no og sier ifra så fort som mulig, slik at vi vet hvor mange lavvoer som eventuelt må tas med.

 

Har du lyst til å være med på Livet Under Vann Med Steve Zissou på torsdag (7.) klokka 21 på Vika kino? Send meg en SMS (48 15 38 41) eller en mail og si ifra før torsdag klokka 12, så kjøper jeg billetter. Det er altså bindende påmelding, siden jeg betaler for billettene på forhånd.

 

Ellers møtte min IBA-venninne Anne Myklebust vår alles kjære teatralske venn fra Stinta Ungdomsskole, Jørn Bjørn James Huvestad Fuller-Gee. Litt av et sammentreff, og ganske nydelig! Jørn har jo hatt en viss suksess som skuespiller, og vi får håpe han blir mer å se til i fremtiden.

 

Ove Aurebekk (aka Ove the Lover) spiser visstnok en kilo med gulost i uka! I uka! Syden så deilig! Jeg bøyer med bare i støvet, og gratulerer med månedens Homer Award!

 

BJØLSEN

 

Mye bra som skjer i Bjølsen for tida! Gårsdagens gudstjeneste var godt besøkt og godt mottatt, og på onsdag er det fellesskapskveld klokka 19. Hjertelig velkommen! Ellers er det snart årsmøte, Colombia-kveld og menighetstur. Få mer info på websidene.

 

Yes. Snakkes.

 

Det ordner seg alltid!

Leif - I love to see you smile

 

God Bless America

 

 

Sendt: 13. mai 2005

Emne: Sommerparty + Good Vibrations

 

Først: Takk til den nydelige Øyvind Slåtta, som klippet meg på menighetsturen i helga :-)

 

SOMMERPARTY - LØRDAG 23. JULI

 

Yes! Du er selvsagt sydens deilig hjertelig velkommen til å bli med på årets Sommerparty, som feires lørdag 23. juli klokka 19 i Solbakken 8! Oppmøte og parkering blir selvsagt på Moltemyr 18.45. Tusen takk til de nydelige Tom og Marit som lar oss feire Sommerparty i hagen deres i år også!

 

I år er det 5-års-jubileum for Sommerparty, og vi skal ha det bedre sammen enn noen gang før! Det betyr at DU må komme og ta med deg alt du har av godt humør, kreativitet og partyinnstilling! Det blir selvsagt biffmiddag med tilbehør (ååååå... grill...), Coca-Cola, godteri og annet nytelsesgods i lange baner! :-) Det blir også fotokonkurranse (der premien er den meget ettertraktede signerte Sommerparty-T-skjorta, som kun Anders Mørland, Frode Kristiansen og Fredrik Gilde har fått skaffet seg til nå), leker, "årets"-diplomer og annen morro, så det er selvsagt bare å melde seg på så fort som overhodet mulig!!! Det gjør du ved å sette inn 120 kroner på konto 2801.09.11208. Det blir selvsagt trukket ut en nydelig premie til en av de 15 første som melder seg på, så det er ingen grunn til å vente :-) Skal Magnus Kåre bli den første som vanlig??? Invitér gjerne med deg noen venner eller bekjente du ønsker å ha med (over 18 år), her er alle velkomne! :-)

 

Se bilder fra tidligere Sommerparty her!

 

GOOD VIBRATIONS

 

Fredag 6. mai var jeg på Kjendisjakten på TV2 for tredje gang (første gang 1. september 2004, andre gang 18. januar 2005), og vant denne gangen hele 10000 kroner! Syden så deilig! :-) Fikk vite kvelden før (20.30) at jeg kunne være med, og derfor har jeg ikke sendt rundt mail og profetert om det glade budskapet... :-) Men mange hadde allikevel fått det med seg, og det var jo nydelig. Var du ikke blant dem, kan du se det på TV2's Web-TV (koster 30 spenn) eller se det hos meg (på VHS). Han jeg spilte mot var en utrolig koselig og sosial fyr, og meget sympatisk. Det var selvsagt flott, men jeg kommer jo aldri til å se ham igjen... I finalen fikk jeg et bilde av en kjendis som jeg skulle gjette på, og det var faktisk Antonio Banderas. Som mange av dere husker, fikk jeg spørsmål om Banderas-slasken første gang jeg var med på Kjendisjakten, og da følte jeg meg såpass utrygg at jeg ga meg på 3000 kroner. Men nå klarte jeg å gjenkjenne trynet hans på under ti sekunder, og det ga meg 10000 i lomma. Ååååå... Så skjønt! Endelig fikk jeg hevn :-)

 

Ellers har jeg siden sist levert min masteroppgave, kalt ""And a little lookin' out for the other fella, too" - Individualism and the individual's relation to society in Frank Capra's Mr. Deeds Goes To Town, Mr. Smith Goes To Washington, Meet John Doe and It's A Wonderful Life". "Kjempeinteressant!", tenker du nok, og da har du helt rett (yeah right!). Oppgaven vil snart bli å finne på UiO's nettsider, og da kan du endelig få sjansen til å kaste deg over den :-)

 

Menighetsturen i helga var jo meget vellykket på alle måter. Mer om Bjølsen kan du lese her. Vi spiller også fotball hver tirsdag klokka fem på Voldsløkka, så her er det bare å møte opp!!! :-)

 

Ellers har jo både Stein og Eirik blitt filmstjerner i den nye norske storsatsningen Izzat. Jeg skulle også gjerne vært med, men har dessverre ikke blitt oppringt av casting-sjefen... :-( Gratulerer imidlertid til Stein og Eirik, "the new Marlon Brandos".

 

I kveld reiser jeg med den nevnte Stein til Arendal for å feire pinse og 17. mai der! Ååååå... Så nydelig det skal bli! Arendal! Ååååå... Snart er det jo også sommer! Skal vi få det like nydelig som i fjor? Grilling, bading, kubbespill, Stagedive... Ååååå...

 

Yes. Snakkes da!

 

Det ordner seg alltid!

Leif - I love to see you smile

 

God Bless America

 

 

Sendt: 9. juni 2005

Emne: This is the new sh#t + Sommerparty

 

Først: Ameries "1 Thing". Lytt og nyt! :-)

 

THIS IS THE NEW SH#T

 

Jadda! Som den PR-kåte unge mannen jeg er, har jeg selvsagt meldt meg på nok et TV-program, denne gangen gjelder det Anno Domini, som er et historisk spørreprogram som skal gå på NRK til høsten, men som skal spilles inn i løpet av fem dager nå i juni. Espen Iversen har selvsagt meldt seg på, det har også Tony Burner (aka Den Burneriske), Anna Haug Flyen og Ida Marie Brown. Ååååå... Du, den heldige mottager av denne infotainmentmail, kan selvsagt også være med hvis du vil, enten som deltager eller som publikum. Både deltagere og publikum får en syden så deilig middag servert i løpet av dagen, og får også oppleve den utrolig spennende prosessen det er å spille inn et TV-program. Du bør absolutt vurdere denne enestående sjansen. Send en mail til meg eller til Merete Øidne hvis du vil være med. Les mer om programmet her. Alle som melder seg som deltagere må igjennom en kvalifiseringstest, og kun de 10-12 beste i denne testen får komme på TV. Så får vi se hvordan det går... :-)

 

Ellers ser det meget stygt ut når det gjelder sommerjobbing for min del. Jeg har jo som kjent jobbet på ICA/Rimi/Spar Eikaashallen siden 14. august 1997, men nå er det altså stopp. Nye ledere har "klokelig" bestemt at butikken i år ikke trenger sommervikarer. Mange (skremmende mange, faktisk) av oss i gjengen har jo jobbet her, men en epoke kan altså være over. Og uten inntekter kan en premie fra Anno Domini være deilig å ta med seg. Så det blir forhåpentligvis mye strandliv sammen med den nydelige Stine Ruberg Sandåker og eventuelle andre dagdrivere på meg i sommer. Ååååå... Syden så deilig!

 

Jeg har nå nesten sommerferie. Jeg leverte masteroppgaven 29. april, og jobbet med et kurs om amerikansk populærmusikk i hele mai, og hadde muntlig eksamen i det 30. mai. "Syden for et seriøst studium den gutten går på", tenker du nok nå. Og da har du helt rett! Gikk selvsagt i dress med Elvis-slips på muntlig eksamen, der min homeboy Erik Kielland-Lund var eksaminator/sensor. Skal 17. juni ha muntlig eksamen i masteroppgaven min, også dette med Erik. Kan bli nydeligistisk! :-)

 

Super Smash Bros.-spilling med Tony Burner er selvsagt noe av det nydeligste som finnes, og derfor er det ekstremt vondt at han i skrivende stund er sengeliggende og ikke kan spille. Faktisk spiller Den Burneriske så mye at han må sitte med en avkuttet oppvaskhanske-tommel på venstrehånda for å ikke skade seg for mye. Så nydelig! Kan kun sammenlignes med Super Mario Kart-spillinga med den nydelige Brynjulf Mortensen på ungdomsskolen. Har også fått spilt mye deilig bordtennis i det siste, både med Magnus Andersen, Kjell Rege og Olav Skutlaberg. Så skjønt!

 

Star Wars III The Revenge of the Sith var heldigvis utrolig bra. Endelig en Star Wars-film som vår generasjon kan være stolt av. May the Force be with you!

 

SOMMERPARTY LØRDAG 23. JULI - HUSK Å MELDE DEG PÅ

 

Påmeldingene til årets happening strømmer selvsagt på! Aller først ute var Frode Kristiansen og Anders Mørland, som satt inn penger omtrent fem minutter etter at forrige mail ble sendt ut. Flinke gutter! :-) Ellers er det bare å melde seg på fremdeles, hvis du ikke har rukket det enda. Festen blir altså lørdag 23. juli klokka 19 i Solbakken 8, og består selvfølgelig av nydelig middag, godt selskap og grensesprengende underholdning! Hvis du har vært på et eller flere av partyene før, vet du jo hvor mye vi satser på å tilby høy kvalitet og kvantitet for at du skal få et minne for livet! Og hvis du ikke har vært på Sommerparty før, er det jo sannelig på tide i år! :-) Det er femårsjubileum, og det må vi feire stort! Du skal iallefall vite at du er hjertelig velkommen, og at festen blir mindre vellykket hvis du lar være å komme.

 

Det koster 120 kroner å være med, og pengene setter du inn på konto 2801.09.11208.

 

Se bilder fra tidligere parties her!

 

Leif - I love to see you smile

Det ordner seg alltid!

 

God Bless America

 

 

Sendt: 22. juni 2005

Emne: Anna Domini + Sommerparty

 

Først: Seinfeld sesong 4 nå på DVD. Løp og kjøp! :-)

 

ANNA DOMINI

 

Jadda! I det siste har det skjedd litt av hvert. Etter muntlig eksamen og et flott End of Term-party på fredag har det vært sommerferie for min del! Det er selvsagt ganske nydelig. Helga brukte jeg stort sett på å lese historie til Anno Domini på mandagen. Men på lørdag kveld var Tony, Ida og jeg på VG Lista Topp 20 på Rådhusplassen. Det var ganske nydelig, men på veien hjem skjedde det en ganske smertelig og vond episode. Tony, som hadde lånt bil av foreldrene til Anna, kjørte ned Karl Johan (retning slottet). Dette skulle imidlertid vise seg å være ulovlig. Vi ble stoppet av en politimann, som var hentet rett ut av Hitlerjugend, og Tony ble ilagt en bot på 4200 spenn. Men ikke før han hadde blitt beordret ut av bilen, og jeg og Ida hadde blitt rundspurt om hvem han var og hvor vi hadde vært. Hele hendelsen føltes som en episode av The Twilight Zone, og var ganske bisarr. Jeg satt musestille i passasjersetet (fikk selvsagt knapt lov til å puste av polizeioffiser Röhm), mens Tony løp ute på Karl Johan og skrek. Så vondtesiskt!

 

På mandag var vi altså på Anno Domini, og det var selvsagt gildt. Først var det en liten informasjonsrunde, dernest tok vi en spørsmålstest og presenterte oss selv. Jeg fortalte selvsagt om både Bjølsen og TV-spill. Så var det en liten uformell quiz mens vi ventet, og da var jeg, Anna og Espen så heldige at vi vant hver vår bok (for delt tredje plass). Wuhu! Så ble de fire første deltagerne presentert, dessverre ingen av vår gjeng, som besto av Tony, Anna, Espen, Ida og meg. Etter en god middag (og mye smågodt), ble de fire siste deltagerne presentert. Og den aller siste som ble ropt opp var Anna Haug Flyen! Derav navnet på mailen :-) Anna gjorde det selvsagt meget skarpt i konkurransen, og endte opp med 5000 kroner. Programmet kan du se på NRK 1 mandag 17. oktober klokka 21.30. På vei hjem var Tony opprørt og furten over Annas, Espens og mine TV-opptredener samt boten på 4200 fra lørdag. Han satte derfor på en kassett med ABBA (i samme bil som på lørdagen), og ut av høyttalerne strømmet "The Winner Takes It All" og "Money Money Money". Bedre ironi-symbolikk skal man lete lenge etter. Er selvsagt litt skuffet over at jeg ikke fikk spilt selv, men sånn er livet. Har nå meldt meg på til TV 2's Vil du bli millionær? som skal gå til høsten, og det kan du også gjøre her. Er man sugen på penger og berømmelse, så er man sugen! :-)

 

Ellers er det jo bare å tilføye at jeg fremdeles står uten sommerjobb, og at det dermed blir late dager hjemme i Arendal. Reiser hjem i morgen, onsdag 22. juni, så nå får vi håpe på mye grilling, soling og bading!

 

SOMMERPARTY - PÅ TIDE Å MELDE SEG PÅ

 

Påmeldingene til årets happening strømmer selvsagt på! Ellers er det bare å melde seg på fremdeles, hvis du ikke har rukket det enda. Festen blir altså lørdag 23. juli klokka 19 i Solbakken 8, og består selvfølgelig av nydelig middag, godt selskap og grensesprengende underholdning! Hvis du har vært på et eller flere av partyene før, vet du jo hvor mye vi satser på å tilby høy kvalitet og kvantitet for at du skal få et minne for livet! Og hvis du ikke har vært på Sommerparty før, er det jo sannelig på tide i år! :-) Det er femårsjubileum, og det må vi feire stort! Du skal iallefall vite at du er hjertelig velkommen, og at festen blir mindre vellykket hvis du lar være å komme.

 

Det koster 120 kroner å være med, og pengene setter du inn på konto 2801.09.11208.

 

Se bilder fra tidligere parties her

 

Leif - I love to see you smile

Det ordner seg alltid!

 

God Bless America

 

 

Sendt: 21. august 2005

Emne: The bright side of the moon + Nyttårsparty

 

Først: Gratulerer til Kathrine og Svein Erik som giftet seg lørdag 13. august! :-)

 

THE BRIGHT SIDE OF THE MOON

 

Okaaaay... Nok en sommer er over, og hvilken nydelig sommer det har vært. Stagedive i Grimstad var selvsagt helt utrolig bra (som vanlig), og var selvsagt den beste uka så langt i år! For deg som ikke vet det, så er Stagedive en kristen leir for ungdommer i alderen 12-16, og jeg har vært med som leder der tre ganger nå. Helt fabelaktig! :-) Som vanlig var ganske mange av oss fra gjengen med som ledere, og det aller nydeligste var selvsagt å høre Nils Christian si: "Dette har vært den beste dagen i mitt liv!" Ååååå...

 

Ellers var Sommerparty 2005 en usannsynlig deilig opplevelse! Vi bygde en svær scene i hagen til Tom, grillet biff og drakk Coca-Cola til den store gullmedalje, og festet til langt på natt. Over seksti stykker fant det for godt å komme, og responsen i ettertid var overveldende positiv! "Årets fersken" ble Aleksander Henriksen, "årets pikser" ble Daniel Ehrenberg, "årets TV-fjes" ble Anna Haug Flyen, "årets mann" ble Anders Mørland og "årets kvinne" ble Trine Andersen. Kristian Mørland vant den eksklusive og ettertraktede T-skjorta med alle deltagernes autografer. Du vil snart kunne se bilder fra årets fest på galleriet, men det ligger dessverre nede akkurat nå grunnet en strømstans i hele Oslo.

 

Ellers fikk jeg selvsagt jobbe på Spar Eikaashallen allikevel, selv om jeg i tidligere mailer har skrevet at den tradisjonen nok var forbi. Men jeg ble heldigvis (og nydeligvis) oppringt av sjefen på bussen på vei hjem til Arendal onsdag 22. juni, og fikk da vite at mine tjenester og talenter var etterlengtede likevel.

 

Det har selvsagt ikke vært en sommer fri for TV-gnikking og -klefsing. Både Tony, Anna og Eilert (Annas lillebror) har som kjent vært med på Kjendisjakten på TV2, og den dagen Anna var med på Kjendisjakten var Espen Iversen, Andreas Vikse (min to-og-en-halv-menning) og jeg på audition til TV3's nye quiz show som skal gå i høst. Her var selvsagt også Tony og Eilert (som skulle se Anna live). Jeg tvang dem til å fylle ut påmeldingsskjemaer til TV3's quiz show, og - vondtesiskt nok - ble Tony og Eilert valgt ut til å være med i programmet. Mens jeg og Espen må bite i sure epler og det som verre er. Yeah, yeah... Lykke til skal dere imidlertid ha! :-)

 

Ellers har jeg nå fått ny samboer, siden Kjetil har reist hjem til Arendal for å ha turnustjeneste. Det er ei jente som heter Renate, og det kan jo bli en utfordring. Jeg som har vært mer bortskjemt enn mitt elskede Rosenborg i fem år. Men nå møter vi motgang, både Rosenborg og jeg. Ååååå... Hvorfor kan ikke alt være en dans på roser? Eller liljer, i det minste? Dessuten har jeg begynt på et nytt studium, nemlig PPU (Praktisk-Pedagogisk Utdanning). Kan bli spennende, men utfordrende, og dermed stiller jeg meg selvsagt ambivalent til det hele.

 

NYTTÅRSPARTY - SYDEN SÅ DEILIG

 

Yes. Vi skal selvsagt feire Nyttårsparty i år også! Alle som var med i fjor var syden så fornøyde, og det skal vi sørge for at dere blir på ny! Vi har reservert samme hytte på Gautefall som i fjor (med 17 sengeplasser), men vi vil selvsagt gjerne at enda flere skal være med. Alle inkludert! Positiv kommunikasjon! Yeah, yeah... :-) Derfor har vi mulighet til å få en hytte med 24 sengeplasser isteden (eller i tillegg), avhengig av hvor mange som ønsker å være med. Vi kommer til å reise torsdag 29. desember fra Arendal, og hjem igjen mandag 2. januar. Turen koster 1499,-, og inkluderer da transport, overnatting og mat! Hvis du vil være med, må du sende meg en mail eller en SMS (48 15 38 41) så fort som mulig. Foreløpig påmeldingsfrist er 31. august, men det er altså kun de 17 (eventuelt 24, eventuelt 41) første som er garantert en plass på turen, og derfor gjelder det å være kjapt ute! Påmeldingen er bindende, og det vil si at du binder deg til å betale minst 1000 kroner i løpet av en måned. Se mer om hyttene på www.gautefallhyttene.no!

 

Yeah, yeah... Lykke til til Sverre Håvard Reinvang Johnsen, som nå tar Ph. D. på Harvard! Ååååå... Han lever ut min amerikanske drøm!

 

Det ordner seg alltid!

Leif - I love to see you smile

 

God Bless America

 

 

Sendt: 27. september 2005

Emne: West Side Story

 

Først: Beklager virkelig at dette til en viss grad blir en klage- og klynkemail, spesielt til dere nye abonnenter som mottar Leifs Infotainmentmail for første gang :-) Vanligvis pleier jo disse mailene å være fyrverkeri-aktige hyllester av livet og livene... :-)

 

WEST SIDE STORY

 

Yeah! Som mange av dere nå har fått med dere, så var jeg med på Kjendisjakten på TV2 forrige tirsdag, 13. september. Jeg hadde ikke reklamert for dette i noen infotainmentmail tidligere, for jeg fikk faktisk tilbudet om å være med dagen før! Jeg meldte meg riktignok på igjen i begynnelsen av september, men fikk ingen tilbakemelding fra noen av de ansatte i produksjonsselskapet Rubicon. Derfor sendte jeg en SMS til vår  kjære kontakt i bedriften, Merete Øidne, der jeg spurte om det var "Game Over" for min del hva Kjendisjakten angikk. Hun svarte at det nok dessverre var det, siden de hadde blitt enige i redaksjonen om å ha en grense på tre deltagelser (jeg var jo som kjent med på Kjendisjakten 01.09.04., 18.01.05. og 06.05.05.). Men da ei dame fra Rubicon ringte meg forrige mandag hadde pipen fått en annen lyd. De var skikkelig desperate etter en deltager på grunn av sykdom, og da tenkte de selvsagt på meg, sa hun :-) Syden så deilig! Jeg sa selvsagt "ja" med en gang, billig som jeg er, og gikk på butikken og kjøpte det jeg kunne finne av sladreblader. Fikk faktisk tak i de fire nyeste bladene! Jeg håpte selvsagt at denne deltagelsen kunne veie opp for noe av smerten som fulgte etter at Espen og jeg ikke ble plukket ut til å delta i Cash Cab. Imidlertid skulle det bli en gedigen skuffelse. Jeg tapte med 150 poeng mot 180, og har nå selvsagt rullet meg rundt i mitt eget (mentale) smuss en hel uke og tilbedt den skjønne avgudinnen Selvmedlidenhet. Syden bad! Grunnene til at jeg tapte har jeg selvsagt analysert til det groteske, og er som følger (i synkende rekkefølge):

 

1. Ingen av overskriftene i andre del av programmet var fra de fire nyeste sladrebladene, som jeg selvsagt hadde pugget til det kjedsommelige

2. Jeg surret på en del ting jeg burde visst, for eksempel Rune Rudberg, Russell Crowe og Britney Spears

3. Konkurrenten min kom igjennom to ganger på spørsmål - der begge kunne svaret - som gjorde det åpenlyst hvilken kjendis det var bilde av, og fikk dermed 2 x 30 poeng

4. Konkurrenten min valgte kategorier hvor jeg ikke er så sterk, som for eksempel fotball, sport og grand prix

 

Yeah, yeah... Kan ikke klage og klynke over dette til all tid! Nå er det bare å se fram mot nye TV-utfordringer og -gleder! :-) Imidlertid ble jeg heldigvis intervjuet av TVNorge på Cinemateket påfølgende torsdag, 15. september, der jeg var for å se en fire timer lang tysk stumfilm (okaaaaaaaaaaaaaay, er det lov å ikke ha noe liv???). Intervjuet gikk på fredagen etter klokka 17.30 i Bymagasinet, der de kåret de fem beste kinoene i Oslo. Dette hjalp selvsagt litt på sorgen, men bare litt. Det hjalp også at jeg 24. august ble oppringt av Tony og Annas lillebror Eilert tre ganger da de deltok i Cash Cab, og at jeg derfor får mitt navn og min stemme på TV3 (og implisitt heder, siden svarene mine var riktige). Ååååå... Sjalu er jeg imidlertid selvsagt på Dag Flermoen, som ble tatt ut til å være med i Vil Du Bli Millionær, og som attpåtil fikk sitte i stolen! :-) Husk derfor å se på Cash Cab på TV3 tirsdager klokka 20.00 i tiden fremover, se Anna på Anno Domini mandag 17. oktober klokka 21.30 og Dag på VDBM en gang i desember.

 

Ellers har jeg nå funnet meg langt mer til rette på PPU, og har fått mange nye venner og bekjente, deriblant fetteren til vår alles kjære Steinar Kasbo, Knut. Det er selvsagt meget nydeligistisk! Absurd nok kan det se ut som om læreren min i norsk fagdidaktikk har lagt en spesiell elsk på meg, og har blant annet gitt meg i oppgave å finne ut hva en bestemt kolonne i et skjema vi gikk igjennom i klassen betyr. Som belønning for dette skal jeg få ei bok til flere hundre kroner. Okaaaaaaaaay! Er det lov å ha en absurd skolehverdag??? Videre har jeg fått praksisplass på Rosenvilde vgs. i Bærum (derav tittelen på mailen). Dette må jeg selvsagt også klynke litt over, selv om det selvsagt kunne gått langt verre. Jeg må nå nemlig reise en time hver vei hver dag i tilsammen tolv uker for å komme på "jobb", og det kan jo bli kjedelig. Langt mer nydeligistisk hadde det vært hvis jeg kunne fått praksis på Berg vgs., som ligger rett ved hybelen min. Rosenvilde er nok full av Blærumssosser, og det kan jo bli flott og flinkt for en Ændalitt som meg. Yeah, yeah...

 

Til slutt må det relativt nye begrepet "filmangst" omtales. Uttrykket ble utformet av Tony og meg da Nils en gang gikk hjem fra meg med en tilsynelatende noe tvangspreget plan om å se filmer utover natta, av den grunn at han hadde så mange nydelige filmer å se og så liten tid å se dem på. Å ha "filmangst" vil dermed si å være redd for å ikke få sett alle de nydelige filmene som finnes før man dør :-) Okaaaaaaaaaaay! Ellers kan det se ut som om den samme Nils Christianistiske prøver - og lykkes i - å stjele livet mitt: 1. Han bor på Fjellbirkeland studentby med sin beste venn (slik jeg gjorde fram til nå) 2. Han studerer nydelige USA-ting (slik jeg gjorde fram til nå) 3. Han er ung (slik jeg var fram til nå)

 

Yeah, yeah... Husk ellers å høre mye på Elvis og å se mye på Simpsons!

 

Antall abonnenter på disse infotainmentmailene er nå omtrent 200! Hurra for det! Ønsker du ikke å motta flere, er det selvsagt bare å si ifra. Intet hestehode i senga eller fisker i avispapir av den grunn! :-)

 

Det ordner seg alltid!

Leif - I love to see you smile

 

God Bless America - Giuliani for President

 

 

Sendt: 17. oktober 2005

Emne: Ding Dong Ditch

 

Først: Gratulerer med dagen til alle som nettopp har hatt bursdag; Andreas Eskilt, Trine Bjørnebo Andersen, Camilla Ekra, Hege Garstad, Stig Magne Brekken og Magnus Kåre Skjeggedal Andersen! :-)

 

DING DONG DITCH

 

Yes! Nå er den nye selvbiografien klar! :-) Den bærer den lite originale tittelen The Circle of Leif, og bør selvsagt leses av alle og enhver! Klikk og kos deg: http://leifatleheen.gnus.no/tcol/ Dette er selvsagt en noe sensurert utgave, og hvis du vil ha røffere saker, kan du selvsagt lese en mindre sensurert versjon hos meg! Selvsagt er lista rikt illustrert til glede for alle lesere, og alle vil vel som vanlig kose seg med vedlegget "Falske mails som jeg sendte til AnneB".

 

Ellers har jeg klart å skvise meg inn i nok et medium: Nils Christian og jeg ble nemlig intervjuet av damebladet Woman på Karl Johan 15. august, og i oktobernummeret av bladet ble vi både avbildet og sitert. Har scannet sidene, og du kan selvsagt lese dem her: http://leifatleheen.gnus.no/woman.jpg! Kos deg rikelig! :-)

 

Denne uka begynte jeg på praksis på yrkesskolen Rosenvilde vgs. i Bærum! Hurra for det! Må riktignok reise en time hver vei (selvsagt etter å ha sovet fem timer om natta), men skolen er en skikkelig sosseskole (heldigvis), og elevene virker til å være snille og greie! De fire ukene vi skal være der, skal vi kun ha om USA i engelsken, og det passer selvsagt glimrende!!! Endelig litt medgang! :-) Yeah, yeah...

 

På søndag var vi selvsagt en gjeng og så den nye filmen Izzat på Colosseum! Her har nemlig Stein og Eirik statistroller! Stein spiller en sivilpurk, og vi så ham på det svære lerretet i flere sekunder! Det var selvsagt et enormt kick, og jeg, den PR-kåte, ble selvsagt grønn av misunnelse! Eirik så vi dessverre ikke noe til, men han var der sikkert. Filmen var for øvrig ganske bra. :-)

 

Ellers er selvsagt det syden så nydelige bandet Southpaw verdt å sjekke ut!!! Sindre, Nikolai og David spiller ofte på gudstjenestene i Bjølsen, og det er alltid en fryd å høre på! Gleder meg til skiva slippes! En av mine nye homies på PPU, Sigurd Enge, spiller også i band, med det velklingende navnet Kris Prosak! Sjekk ut dem også, masse kule sanger! Sigurd er han med den grønne skjorta. Håper begge bandene blir regelmessige gjengangere i norsk musikkliv de neste tredve årene! :-)

 

For øvrig må jeg jo nevne at det fremdeles er nydelig med bagels (med ost, pepperskinke, agurk og isbergsalat), og like nydelig er det å se at andre folk også synes det! Ååååå... Bagles og donuts!!! Den Nils Christianistiske har selvsagt spist så mye bagels at han har fått gnagsår i ganen, og det står det respekt av! Tittelen på mailen stammer for øvrig fra et nydelig filmmaraton med den nevnte Christianistiske, der vi blant annet så den middelmådige filmen Idle Hands, hvor Jessica Alba avslører at den amerikanske formen for barneleken "Ding Dong Stikk" altså heter "Ding Dong Ditch".

 

Takk for oppmerksomheten din! Og takk til den dypt savnede Amerika-fareren Sverre Johnsen, som som vanlig er den eneste som har klikket på alle linkene i mailen!

 

Det ordner seg alltid!

Leif - I love to see you smile

 

God Bless America - Bring back JFK

 

 

Sendt: 16. november 2005

Emne: Cream of the Crop

 

Først: Gratulerer til Stein, som har kjøpt nydelig BMW, og til Anna, som har vunnet på Kjendisjakten!

 

CREAM OF THE CROP

 

Yeah! Nå er jeg altså ferdig med fire uker i praksis på den deilige skolen Rosenvilde vgs. i Bærum, og det har vært en veldig flott opplevelse. Det har selvsagt vært sinnssykt nydelig å jobbe med ungdommene (eller "kidsa", som jeg pleier å si). Selvsagt var det å være lærer nøyaktig slik jeg alltid har trodd det skulle være! :-) Ekstra deilig var det at jeg fikk tilbud om vikartimer (som jeg selvsagt takket ja til), slik at jeg fikk mer penger til å kjøpe "saker og ting [jeg] samler for evigheten", slik Gudmund formulerer det på sin hjemmeside. Det aller nydeligste var da jeg skulle ha vikartimer for en 2MK-klasse i norsk onsdag 2.11., og en av de andre lærerne på skolen trodde at jeg gikk i den klassen. Da jeg fortalte at jeg skulle være vikar, ble han helt forfjamset! Ååååå... Så deilig! Jeg, som de siste 18 månedene har følt meg så gammel (fordi jeg ER gammel), fikk endelig dyppet tærne i den forfriskende ungdommens kilde! Woo-hoo!

 

D'oh! Tilbake på Blindern! Det er ganske kjipt, men hyggelig å se de folka jeg ikke har sett på lenge, selvsagt! På mandag hadde vi en to timers forelesning om den grunnleggende ferdigheten regning. Det norske skolevesenet definerer fem ferdighetsområder som grunnleggende, nemlig skriftlig, muntlig, lesing, regning og IKT-bruk. Disse fem områdene skal integreres i alle fag, uansett hvor absurd det i utgangspunktet måtte høres ut! Anyway, det som er poenget er at denne forelesningen uten tvil er den beste jeg har vært på til nå i hele PPU-studiet (det vil si i høst)! Med tanke på hvilke fag jeg har (engelsk, norsk og KRL), skulle man kanskje ikke tro at dette temaet ville interessere meg nevneverdig. Men dere som har kjent meg godt hele livet (det vil si fra Moltemyr), vet jo selvsagt at hjertet mitt banker hardest for matte; for de harde, harde tallene! Mmmmm... Multiplikasjon! Det var altså veldig interessant, også på grunn av den meget engasjerende foreleseren Torgeir Onstad, som er den beste foreleseren jeg har hatt på Blindern siden Andreas Sveen på ex. fac. lingvistikk (selv om bildene kanskje ikke gir inntrykk av at disse mennene skulle være så engasjerende). Han virket til å ha levd et uhyre spennende og interessant liv, og jeg ble selvsagt straks misunnelig. Yeah, yeah...

 

Ellers er det selvsagt ikke stille på TV-fronten! Tony og Eilerts opptreden på Cash Cab gikk på TV3 i går, tirsdag 15.11., klokka 20.00, men det gikk jeg dessverre glipp av! Men jeg vet at mange så det, og det er bra! Uansett går det i reprise natt til lørdag klokka 01.40 på TV3, så da må det selvsagt sees. Jeg blir som kjent nevnt i programmet, siden Tony ringte til meg tre ganger i løpet av drosjeturen, og det er jo meget nydelig! Anna var med på Kjendisjakten fredag 4. november, og vant suverent over motstanderen! Gratulerer! Programmet ligger selvsagt ute på TV2s wev-TV, så du kan se det der, hvis du gikk glipp av det på direkten. Hennes vinnende opptreden på Anno Domini (mandager klokken 21.30 på NRK1) lar imidlertid vente på seg, men den som venter på noe godt, venter forhåpentligvis ikke forgjeves. Dessuten skal Dags opptreden på Vil Du Bli Millionær vises til søndag klokka 20, så her er det mye å glede seg over!

 

Når det gjelder filmer, så skriver som kjent Tony, Nils og jeg lister over hvilke filmer vi ser og når vi ser dem. Det skulle bare mangle. At Espen ikke gjør det, er selvsagt uforståelig for alle. Uansett pågår det også en slags konkurranse om å se flest mulig filmer i løpet av en måned. Min rekord var lenge 47 filmer på en måned, nemlig januar 2001. I august i år kom Tony farlig nær denne rekorden, med 44. I september snakket Nils, Frode og jeg en gang om dette fenomenet, og det viste seg at Frode mente å ha sett minst 50 filmer i løpet av en måned i vår. Men siden dette ikke kunne dokumenteres, ble det en slags uoffisiell rekord (omtrent som når Carl Lewis slo Robert Beamons lengehopprekord i for mye medvind). Nils fikk imidlertid blod på tann, og bestemte seg for å slå min rekord sønder. Og i oktober så den Nils Christianistiske hele 70 filmer!!! Syden bad!!! Men samtidig Syden så deilig!!! Gratulasjoner fra alle filmnerder! Vi bøyer oss i støvet! Det må i tillegg nevnes at jeg samme måned så 51 filmer (og dermed slo min egen rekord), og at Frode så to hele sesonger av 24 på fire og en halv dager! Crazy people, tenker du nok. Og da har du helt rett!

 

Videre så jeg og Nils for et par uker siden grøsserfilmen Child's Play fra 1988. Det er i og for seg ikke så bemerkelsesverdig, men dette var en slags confront-my-past-opplevelse for meg. Da jeg var mindre, var jeg ofte med familien min på ferie i Åmli, der min mor kommer fra. Her bodde også min bestefar og min onkel og tante og deres datter, Veronica, som er ett år eldre enn meg. Jeg lekte/hang mye sammen med hennes venner hver gang vi var der, og en gang i 1991 eller 1992 var vi på videosjappa sammen. Her var det en av vennene hennes som dro fram Child's Play 3, og jeg leste bakpå coveret. Siden jeg på den tiden knapt hadde sett andre filmer enn den deilige Home Alone, ble jeg vettskremt bare av å lese omtalen. I lang tid etterpå hadde jeg mareritt om denne drapsdokka, og det ble ikke bedre av at Eli-Ann (søstera mi) nettopp hadde fått ei dokke av bestefar som (i mine øyne) lignet ganske så mye på Chucky fra Child's Play-serien. Huff... Jeg husker spesielt én drøm, der jeg (absurd nok) satt i den lille trappeavsatsen vår og av en eller annen grunn spilte The Great Giana Sisters til Commodore 64 (en slags kopi av mitt elskede Super Mario Bros.), da Chucky/Eli-Anns dokke plutselig kom gående på toppen av trappa. Hun skøyt ildkuler og var tydeligvis innstilt på å drepe, så jeg innstilte meg på at livet var slutt, men våknet heldigvis før den tid. Jeg likte forøvrig filmen veldig godt, i motsetning til Nils, og gleder meg også til å se de fire oppfølgerne, som visstnok skal være ganske så ræva. Ingen ironi.

 

Delvis relatert (ihvertfall tematisk) til denne historien, er historien om min dagmamma Mette og filmene hun fortalte om. Jamfør fra selvbiografien The Circle of Leif (les helst hele):

 

September 1987 – Etter den ganske så stabile barnevakten Wenche, kom Mette som barnevakt. Hun var en sexy sekstenåring som jobbet svart, og jeg drømte ofte om at vi skulle være de to eneste menneskene igjen på jorden. Da kunne vi bare elske og spise kylling. Mette var jo voksen, og så mange slemme filmer (The Exorcist, The Omen o.l.). Disse så vi aldri, men den første dagen vi leide filmer glemmer jeg aldri. Tegnefilmer og Knott og potetskruer. Jeg fikk også eget lånekort på Monte Video denne dagen, og innehaver Jarl Eidem var i sarkastisk humør som vanlig. Jeg kysset Mette på hånden hver dag, som en ekte gentleman. Rangering: 71 (43)

 

Mange av de filmene hun snakket om har jeg heldigvis - etter at jeg ble voksen og filminteressert - klart å finne frem til, og etter hvert sett, deriblant The Omen. En annen av de filmene hun snakket om i 1987 og 1988 handlet om en meteoritt som landet på jorden og forurenset drikkevannet på en gård og gjorde alle som bodde der gale. Fram til forrige uke hadde jeg ikke klart å finne fram til hvilken film dette kunne være (i rettferdighetens og åndsfriskhetens navn må det nevnes at jeg verken hadde brukt mye tid eller krefter på dette), men plutselig søkte jeg bare på Google med søkeordene "aliens contaminate drinking water horror movie". Og bingo! The Curse fra 1987 er tydeligvis filmen hun fortalte om, og som jeg nå forhåpentligvis snart skal få sett, atten år etter å ha hørt om den for første gang. Ut ifra omtalen virker den jo til å være helt elendig ("this awful horror film"), og jeg gleder meg selvsagt stort til å se den. Ingen ironi.

 

Ellers må dere selvsagt trofast lese Gudmunds blogg, der melankolske og festlige betrakninger over livet og menneskene utleveres. Skylder du meg forresten ikke snart en kokesjokolade, Gudmund? :-)

 

Dessuten er alle selvsagt velkomne til gudstjeneste i Bjølsen misjonskirke førstkommende søndag (20.) klokka 18.00. Vel møtt! :-)

 

Takk til Sverre Johnsen, som som vanlig er den eneste som har sjekket ut alle linkene i mailen.

 

Det ordner seg alltid!

Leif - I love to see you smile

 

God Bless America - Ahnuld for President