[Brev til Silje Winje 1]

 

Kjære Silje.

   

Jeg skriver dette brevet for å fortelle om min kjærlighet til deg. Jeg møtte deg for første gang på leiren i Åbybro. Allerede første gang jeg møtte deg ble jeg satt i fyr og flamme. Jeg syntes du var utrolig attraktiv. Jeg har smugtittet på deg på samtlige måltider og andre sammenkomster. For hver dag syntes jeg at du bare ble penere og penere. Når vi var i Fårup fulgte jeg og min kamerat etter deg et stykke. Og jeg vil helst ikke at du skal tro at dette er en overflatisk forelskelse, nei min kjærlighet går dypere enn Mariannegropen som er er 11 033 meter dyp, og jeg elsker deg  høyere enn Mount Everest som er 8848 meter o.h. Du har satt i gang emosjoner som jeg ikke en gang visste at jeg hadde. Du har revolusjonert meg som menneske. Du har en utstrålingskraft som ikke er sann. Det eneste negative med turen var at jeg ikke satt i den andre bussen. hint-hint. Ditt skjønne navn Silje, Silje, Silje er så flott at jeg blir i ekstase bare noen uttaler det. Min kjærlighet kan være vanskelig å uttrykke,men dette er et bilde av den: Min kjærlighet til deg er en fjelltopp som er så stor at du vil bruke hele livet på bestige 1|10 av den. Den er en galakse som ligger så langt borte at selv om du hadde reist i lysets hastighet i millioner av år ville du aldri ha fått gjort unna 1 % av avstanden.

Hvis du spør hva jeg ser i deg blir svaret enkelt: Håret ditt, smilet ditt, øynene dine, ansiktet ditt, DEG, osv (dette var nok ikke noe nytt). Når jeg ser på deg blir jeg paralysert, jeg blir helt forandret inni meg. Du har hørt at folk snakker om sommerfugler i magen, vel det er småtteri i forhold til det svarte hullet jeg får i magen når jeg ser deg. Alle mine sykdommer blir kurert bare ved et lite smil fra deg. Min lykke i livet da du ropte opp mitt navn ved Grand Prix. Du har gjort livet mitt verdig å leve igjen. Du har fått meg til å blomstre opp innvendig. Du har gjort mitt hjerte til et pressluftbor som aktiveres hver gang ditt navn blir nevnt. Jeg tenker på deg dag og natt. Du er hos meg i mine tanker,du er i mine drømmer, du er alltid hos meg (well, you know)!

Jeg håper virkelig jeg får treffe deg igjen, kanskje på påskeleiren eller landsleiren i 1995.

 


[Brev til Silje Winje 2]

 

Kjære Silje!

 

Det begynner nå å bli lenge siden de varme dagene i Danmark. Det var de beste døgnene jeg noen gang har opplevd. Jeg tenker stadig mer og mer på deg. Når de mørke høstkveldene faller på er det godt å ha noen å tenke tilbake på, et minne jeg kan bære med meg samme hvor jeg går. Dessverre vet jeg ikke om du fikk det forrige brevet mitt, og vet derfor heller ikke om du får dette. Å skrive dette brevet føles herlig. Du vet ikke hvilken glede deg gir meg å få sagt sine innerste tanker til dem du er glad i.

Du er det største jeg noen gang har opplevd. Hvorhen jeg går tenker jeg på deg.

Jeg har iherdig prøvd å få tak i telefonnummeret ditt. Jeg har spurt brevvennen min, som bor i Vindafjord (Sandeid??? Kanskje ikke). Det ga resultat. Nummeret er 527-17431, ikke sant? Dessverre har kameraten min, Stein-Erik misbrukt nummeret. Hvis du har hørt en stemme si: ”Det er Leif-Atle”, og deretter lagt på, er det han som har gjort det.

Jeg håper ikke du synes jeg er plagsom, jeg er bare så enormt betatt av deg. Jeg er rett og slett blitt dypt og grundig forelsket i deg. Jeg skriver ikke dette for å være ekkel og plagsom, men bare fordi det er den rene og skjære sannhet. Dessuten håper jeg at du ikke er sammen med noen andre, da ville jo dette være helt tåpelig. Derfor håper jeg at du bevarer disse brevene mine i full fortrolighet, og ikke viser dem til alle og enhver.

Jeg håper også at du ikke føler det som noe press å svare på disse brevene. Jeg trenger ikke noe svar, det er nok å gå si hva jeg føler for deg. Og, det er ikke akkurat noe negativt jeg har å si om deg. Mine ord kan kun si noe pent om deg. Jeg sender dessuten med et bilde av meg selv. Bildet er tatt i Danmark, hos min kusine. Stedet ligger faktisk bare 4 km fra Aabybro. Vi vurderte å reise dit, men lot det være.

 

Hilsen Leif-Atle Heen, Vestre Solbakken 11, 4800 Arendal, 37022508!

 

P.S.

 

I love you. Ich liebe dich. Je t’aime. Ti amo. Te amo (du skjønner hintet, ikke sant?)