Folk


Jeg satt akkurat og googlet Nintendo Magasinet, siden det som kjent er noe jeg er trolig til å google. Og sydénskt! Jeg kom til denne siden, som tilhører en gutt ved navn Torjus Ravnaas. Han skriver om Nintendo Magasinet, joda, men there’s so much more…

Det første først. Det han skriver om Nintendo Magasinet, er:

«Dere… Det er meg Nintendo Magasinet! Legg merke til skrivefeilen «Kirstiansund». Dette skal selvsagt være «Kristiansand». For å se hvor totalt udugelige de i Nintendo Magasinet er: sjekk deres spådom angående Playstation og CD-ROM’en som ALDRI kom til SNES.»

Og bildet han poster kan sees under. Jeg husker selvsagt dette, selv om det er over fjorten år siden. Og jeg har naturligvis mitt eget eksemplar fremdeles!

Torjus Ravnaas Nintendo Magasinet.jpg

Som om ikke dette skulle være nydelig nok, så handler det som står øverst på siden hans om Helge Parnemann! Syden! Det han skriver, er:

«Helge Parnemann er mannen bak boka Deutsche Aktivitatsgrammatik, som mange bruker rundt om i  landet. Jeg tok meg den frihet å skrive et ‘fanbrev’ til han, og her er brev med svar og bilde av Parnemann sjøl!»

Og her er bildene som hører med. De er ganske store, og det var lite hensikstmessig å forminske dem for å få plass på 492 pixels i bredden. Klikk derfor for å se dem i full størrelse. Fra venstre til høyre: Brev til Helge Parnemann fra Torjus Ravnaas, Parnemanns svar og bilde av Parnemann:

Brev til Helge Parnemann.JPGBrev fra Helge Parnemann.JPGBilde av Helge Parnemann.JPG

Jeg – og flere med meg – både brukte Parnemanns bøker på Tyholmen og hadde ham som lærer, og det er vel stor enighet om at Parnemann er/var skolens beste og mest populære lærer. Så dette var meget nydelig!

I det siste har jeg hatt det ganske travelt, og kvaliteten (og kvantiteten) på bloggen har lidd under dette. Nå har jeg imidlertid vinterferie, og får forhåpentligvis presset ut noen interessante innlegg. Men don’t bet on it.

Dette blir et slags oppsamlingsinnlegg med alt mulig crap og anti-crap.

Først et bilde av meg; jeg tror faktisk det er det siste bildet som ble tatt av meg på Fjellbirkeland.

Siste bilde på Fjellbirkeland.jpg

I høst fikk jeg besøk av mamma og pappa og Tor Einar og Kari. Her er noen bilder fra deres besøk.

Besøk01.jpg
Skummelt?

Besøk03.jpg
The man comes around

Besøk02.jpg
Easy does it

Besøk04.jpg
Si ost

Besøk05.jpg
Oh yeah

Besøk06.jpg
Dear Penthouse…

Marit har blitt mor. Det har også Kristin Gilde, Monika Danielsen (2.), Rebekka Joswig (2.), Ida Kasbo og Lene Nyland, og mine to kolleger Martin Album Ytre-Eide og Hans Ivar Blystad har blitt fedre. Gratulerer til alle sammen!

Maritendeligmor.jpg
Parental bliss

Forrige fredag (altså 9. februar) feiret Frode og Nils sine bursdager (18. februar og 3. januar, henholdsvis). Det var staselig, og både Camilla Ekra, Line Haugnes og Ove Aurebekk var på besøk i Oslo. Les mer og se flere bilder her. Lørdagen etter var det burgerparty hos meg, denne gangen med hele 13 besøkende. Woo-hoo!

FrodeNilsbursdag.jpg
Party party

Denne måneden (perioden) ble det jevn kamp mellom Knut Ivar og meg i vikartimekampen. Han ledet lenge, og uka som endte fredag 9. januar var han oppe i hele 23 timer, mens jeg hadde ynkelige 15. Men forrige uke fikk jeg sopet inn en del, og så ut til å slå Knut Ivar på målstreken. Jeg fikk nemlig orget til meg 2 norsktimer, 3 fransktimer, 2 historietimer og 4 engelsktimer, og var dermed oppe i 26 timer. Men Knut fikk hanket inn hele fem timer på fredag 16. februar, og gikk da opp i 29 timer totalt. Syden!

Onkel Skrue får en konkurrent.gif
Tøffe tak på Ulsrud vgs.

Ellers har eBay-pakkene fra Gudmund begynt å komme nå, og de eldgamle spillkonsollene er mye større enn tidligere antatt. Så jeg tror jeg må skrinlegge mine planer om å bygge TV-spillmuseum i spisestua, og heller finne en løsning der jeg bruker boden som et slikt musuem.

Ikke nok med det, jeg har også fått gjenopprettet min egen eBay-konto, så nå er jeg på handlestien igjen. Syden bad. Foreløpig har jeg kjøpt NES Advantage joystick, NES-spillene Gauntlet II og Goonies II, NES Four Score, NES Max joystick, en Atari 2600 med 25 spill og Atari 2600-spillet E.T. – The Extra-Terrestrial, som for øvrig er godt kjent som det absolutt dårligste (og mest forhatte) spillet noensinne, og som nærmest alene utløste videospillkrakket i 1983 og gjorde at Atari ble ruinert. Millioner av eksemplarer av spillet ble gravlagt midt i ørkenen i New Mexico! Gauntlet II er et fireplayerspill, og derfor passer det glimrende at jeg fikk tak i en Four Score samtidig, slik at jeg kan spille det sammen med tre av mine nydelige og gode venner.

Atari 2600.jpg
Woody

Jeg satt som vanlig og Googlet folk mens jeg egentlig burde ha jobbet, og da kom jeg over denne godbiten om Jannicke Lande Pettersen (LP) fra Arendal som er hobbykunstner innen fantasygenren. Vi gikk i parallellklasse på Stinta ungdomsskole, og i samme klasse første året på Tyholmen vgs. Hun har altså blitt mor, og bor/bodde i Oslo.

Jannicke Lande Pettersen.jpg

Ikke lenge etter at jeg fant Haris og Silje i Vårt Land, dukket også denne overraskelsen opp: Min toogenhalvmenning Filip Haugesten deler spalteplass side om side med Kathrine Honningsvåg, som tidligere hadde et opplegg for spedbarn i Bjølsen.

Is nice!

Woot III.jpg
It’s a small world after all

Jeg satt som vanlig og Googlet folk mens jeg egentlig burde ha jobbet, og da kom jeg over denne godbiten om Preben Høgeli som skal gifte seg med Anne-Gunn Myhren. Jeg gikk i parallellklasse med Preben både på Moltemyr og Stinta, men hadde ikke sett ham på mange år før vi fikk et møte i Arendal sentrum under fjorårets båtrace. Han fortalte da at han hadde dame, jobb og hus i Froland, og nå skal paret altså gifte seg; 5 år, 5 måneder og 5 dager etter at de ble et par!

De har en egen bryllupsside, og den kan du komme til her.

Prebenbryllup1.bmp

De ble kjent på denne måten:

«Høsten 2001 ble Anne-Gunn kjent med Prebens kamerat Kim Stein, en utrolig artig gutt med mange syke påfunn! Han hadde en god kamerat som han tok med seg på juleverksted-fest til Anne-Gunn i Grimstad, og hvelden endte med at Preben fikk låne klokka til AG når han skulle hjem, slik at vi kunne møtes igjen i Arendal neste kveld for å levere klokka tilbake :]

Prebenbryllup2.jpg

Etter det holdt vi kontakten og ble bedre kjent, men det var ikke før på nyåret en gang at ting for alvor begynte å skje: En fredag kveld fikk Anne-Gunn denne meldinga av Preben: Hei! Søte Preben har American Pie 2 på DVD, men ingen dvd-spiller, hint hint….

Svar: Anne-Gunn har heller ingen dvd-spiller lenger, men koselig om du kommer uansett =)

Det var tidlig neste morgen før Preben reiste hjem igjen til mor og far på Ørnekroken, og neste kveld møttes Anne-Gunn, Solveig Meta, Preben og Kim på frk Bang i Arendal. Solveig og Kim forsvant plutselig – ganske klassisk og åpenbar taktikk??! Preben var så snill å kjøre Anne-Gunn hjem til Grimstad i sin stolthet av en bil (som forlengs er stjålet) der kvelden endte med vårt første kyss! :] Og søndag ettermiddag stod pappa-Roy uanmeldt på døra og fikk hilse på sin kommende svigersønn! Snipp snapp snute….

…..så var eventyret i gang!»

Prebenbryllup3.jpg

Tydeligvis skal Øystein Aas Samuelsen, som jeg gikk i klasse med på Moltemyr og i parallellklasse med på Stinta, være forlover for Preben! Og dette må vel være et bilde av Preben og Hans Petter Endresen, som jeg gikk i klasse med både på Moltemyr og Stinta? Meget nydelig!

Preben og Hans Petter.jpg

Noen uker etter at jeg fant Haris og Silje (nærmest) side om side i Vårt Land, fant jeg nok en godbit i den samme seksjonen. Bryllupsbildet til Hilde Vestøl og hennes Tor Inge var bare få centimeter fra bryllupsbildet til AnneB og Kjell. Hurra.

Woot II red lite.JPG
It’s a small world after all

Gjett hvor lenge jeg har ventet på å bruke denne tittelen.

Da det viste seg at Anders Knuten ikke var representert i min bejublede serie «Topp 5 folk som har fått meg til å le», var det mange som i vantro sinne boikottet LeifAtleHeen.com i timesvis. Det skjønner jeg godt. Den eneste forklaringen jeg kunne stille opp med, var at Den Knutenske ikke hadde kjent meg lenge nok. En ynkelig unnskyldning. Så nå kommer et apologetisk innlegg.

Anders er som kjent en av de morsomste guttene som finnes, enten han lefler med avant-garde i sosiale situasjoner eller kjører mer åpenlyst festlige shows. Hans klare styrker er naturligvis selvironi og uhøytidelighet, samt at han tilsynelatende ikke bryr seg om sitt publikums reaksjoner på spilloppene han er ansvarlig for, noe som kan minne om Larry David i stand-up-dagene hans. Nydelig!

Anders Knuten.jpg
Humor incarnated

I høst sendte Kjetil meg bryllupsbildet til Haris Hrenovica og Brita Stordal fra Agderposten. Haris, Kjetil og jeg gikk på Stinta og Tyholmen sammen, og derfor var det jo litt kult å se at han hadde giftet seg. Enda kulere var det riktignok å se bryllupssiden i Vårt Land fredag 13. oktober i fjor.

Der måtte nemlig Haris og dama dele oppmerksomheten med Silje Lunden Jenssen og hennes ektemann Aslak Gotehus. Silje og jeg bodde på samme gang (dvs. at vi delte kjøkken, TV-krok, vaskeansvar m.m.) på Ansgarskolen.

Jeg syntes selvsagt det var crackalicious å se disse to bryllupsbildene på samme side. Verden er neimen ikke stor. Er det bare meg, eller ligner Silje litt på Scarlett Johansson på bildet? Klikk for å få det større.

Woot 1 red lite.JPG
It’s a small world after all

Ingen kan jo unngå å huske at jeg deltok i Nintendo-NM i 1993. Dette var en opplevelse for livet, selv om jeg ble skuffet over min dårlige prestasjon. Vinneren av kalaset ble som kjent Tommy Strand. Søndag 14. mai tidligere i år kom et innlegg i serien om mine fem største nederlag som omhandlet 6. november 1993, dagen for Nintendo-NM. Innlegget var selvsagt illustrert, blant annet med bildet nedenfor.


Tommy til høyre

De siste fem årene har jeg søkt etter Tommy på Internett gjentatte ganger, men hver gang uten hell. Jeg lengtet etter å høre om hvordan han hadde opplevd kvelden, og om alt annet ved hans liv. Derfor var gleden – og overraskelsen – enorm da jeg 30. oktober kunne registrere at jeg hadde fått en kommentar på det tidligere innlegget fra ingen ringere enn Tommy selv. Woo-hoo!

Jeg sendte ham straks en mail på den adressen han la igjen, og la ut i det vide og det brede om min spillhistorie og andre nerdete ting. Men da jeg sendte mailen, la jeg merke til at det var til en noe uvanlig mailadresse: one@calltolife.com. Og da ble jeg nysgjerrig. Jeg sjekket selvsagt ut Calltolife.com umiddelbart, og ble mildt sagt overrasket!

Call To Life.bmp

Denne websiden er nemlig en kristen-evangelisk side med høyt fokus på bibelstudium og kristent liv i nåtiden. Den inneholder mye undervisningsmateriell og bibelkommentarer, og har også et lekkert design, den ser meget profesjonell ut! Sjekk den selvsagt ut ved å trykke på en av linkene ovenfor.

På Calltolife.com fant jeg også en link til Tommys private blogg, og her står det mye bra; blant annet kan du lese livshistorien hans, hvor han selvsagt forteller om seieren i 1993, men også om langt mer seriøse og alvorlige ting som har skjedd i livet hans, deriblant om hans sterke kall i slutten av tenårene. Meget sterk lesning! Anbefales!

Tommy Strand 2 lite.JPG
Dagens Tommy

Da jeg oppdaget alle disse tingene, sendte jeg selvsagt en ny mail til Tommy for å fortelle om at jeg også er kristen, og om hva jeg synes om sidene hans.

Ikke lenge etterpå kunne jeg sitte på en Dunkin’ Donuts-internettcafé i Berlin (mer om dette siden) og lese en lang og meget nydelig mail fra Tommy, der han forteller i detalj om sine opplevelser fra 6. november 1993 og om andre ting. Meget deilig lesning!

Dette var helt sinnssykt kult, synes jeg! Tenk at vi «møtes igjen» 13 år senere på denne måten, og at begge er kristne!

Den lektoriske Burner har fått en artikkel om sin masteroppgave på trykk i Lektorbladet. Heldiggrisen! Les mer her.

tonynll.jpg

Stakkars Sigbjørn Odd Lunde ble tatt på senga av tyfonen i Vietnam. Mange av oss har jo hatt gleden av å både bo i nærheten av og jobbe sammen med ham (i hvert fall jeg), så det var jo godt å høre at han overlevde.

Les mer her. Takk til Stein og Agderposten.

siggie.jpg

Neste side »