Topp 5 desserter


Nummer 1 – Cheesecake på Junior’s i Brooklyn

Da Gudmund og jeg var i New York i 2000 var vi selvsagt på mange sightseeingturer. En av turene tok oss med til Junior’s i Brooklyn, der de serverte en ostekake som visstnok var kåret til USAs beste ostekake (eller noe sånn) mange ganger. Og det er ikke rart! Kaka ga en kulinarisk orgasme fra start til slutt. Jeg har spist ostekake mange ganger siden, men aldri en som smakte bra. Dessverre.

Nummer 2 – AnneBs lemon pie på Thanksgiving 24. november 2004

Til Thanksgiving-festen i Bjølsen misjonskirke i 2004 hadde AnneB laget fire uliker paier. De smakte selvsagt alle himmelsk, men aller best var den fantastiske sitronpaien hun hadde stelt i stand! Syden! Stein og jeg har snakket om hvor deilig den var i et og et halvt år.

Nummer 3 – Nils’ apple pie

Da vi hadde cellegruppe hos Nils og Frode for første gang i fjor høst, disket Nils opp med nydelig amerikansk eplepai. Den var helt utrolig god, og bør oppleves av alle! Som kjent er matlagingsgenet prominent i familien hans. The Force is strong in this one, too.

Nummer 4 – Brownies hos AnneB april 2003

 

Da vi var på cellegruppe hos AnneB i april 2003 hadde hun laget en ladning med brownies som uten tvil er de beste browniene jeg noen gang har smakt! Smaken var så rik og fyldig at jeg følte meg som Homer i Sjokoladeland. Hurra for AnneB!

 

Nummer 5 – Donuts fra Dunkin’ Donuts

Det var først høsten 2004, da jeg var i USA med Stein, Kjell, Torben og Rebekka, at jeg begynte å spise donuts for alvor. Det smaker helt sinnssykt nydelig med donuts fra Dunkin’ Donuts! Stein, Kjell og jeg stakk stadig innom ei sjappe for å kjøpe med oss et lass med nye lekkerbiskener. Ååååå…

Fra infotainmentmailen «Easy on the ear», sendt 30. november 2004:

«Da vi var i USA, spiste Stein, Kjell og jeg selvsagt på Dunkin’ Donuts hele tiden. Alle elsker jo som kjent The Simpsons, og husker selvsagt den episoden der Homer skal spise seg så tjukk at han kan få tillatelse til å jobbe hjemmefra. Da lærer han seg at den maten som er mest usunn er den som gjør papir gjennomsiktig. Stein og jeg satt og gnidde donutsene på papir, og selvsagt ble det som ei vindusrute! Syden bad! Men samtidig: Syden så deilig!!! Ååååå… Finnes det noe deiligere enn donuts og bagels!?!»