TV-opptredener


Jeg var som kjent deltaker på TV2s Vil du bli millionær 3. og 4. mars. Enjoy:

Vil du bli millionær 3. mars
Vil du bli millionær 4. mars

Yes. Vi har nå fått Internett hjemme i Arendal. Hurra. Vet ikke helt hvordan montøren fikk plass til routeren, men det gikk på et vis.

Bagels må jeg riktignok klare meg uten. Jeg spiste faktisk akkurat knekkebrød for første gang siden 1994 eller noe sånt. Jeg kom hjem fra Stagedive i går og min familie har vært i Nissedal siden onsdag, så derfor var det ikke noe brød da jeg kom hjem. Og siden jeg er for lat til å gå ned på HydroTexaco (aka Gamle Falken) og for gjerrig til å bestille fra Peppe’s, ble det tørre knekkebrød med skinke og ost (jeg emulerer naturligvis the bagel experience).

Apropos Stagedive, så var det naturligvis syden så deilig, og denne gangen kom vi både på TV og i avis. Les artikkel og se video her. Bilder og mere til kommer snart.

Leif Stagedive TV lite.jpg

Som de fleste av dere ikke kan unngå å huske, meldte jeg meg på til Alle mot en i begynnelsen av januar. Jeg ble ikke trukket ut den gangen, men gjett hvem som kom krypende tilbake for et par uker siden. Jepp, Alle mot en-redaksjonen!

I går var Espen og jeg på audition til showet. Vi måtte igjennom en skriftlig kunnskapstest med 49 spørsmål, og etterpå skulle vi presentere oss foran forsamlingen på cirka 50 folk. Dette er jo vanlig prosedyre på slike auditions, og jeg brukte selvsagt lærerstemmen min som best jeg kunne. Blant de mest interessante personene var ei dame som hadde vært på over 80 konserter med Rolling Stones (47 år gammel), og blant annet hadde hatt ansvaret for backstageområdet på bandets siste konsert i Bergen, samt dama som startet damebladet Elle i Norge.

allemoten.jpg

Tilsammen er det 1100 stykker som skal på audition, og 700 av disse plukkes ut til å være med i programmet. Gode odds for å bli plukket ut, med andre ord! 100 stykker skal sitte i den såkalte «veggen» og kjempe mot den ene utfordreren i «stolen» på sju ulike innspillingsdager. Det beste for Espen og meg hadde selvsagt vært å bli trukket ut til å være med i samme program, slik at vi kan sitte i veggen og småprate og fjase.

Da har jeg kommet tilbake fra innspilling av mitt syvende Rubicon-program, SommerQuiz. Jeg vurderte å kalle innlegget for «Hjelp, jeg skal på TV», men det ble altså ovenstående tittel som ble valgt. Programmet blir ikke sendt før fredag 21. juli klokka 19.00.

Jeg ankom Rubiconstudioet litt for sent. Ikke overraskende skyldtes forsinkelsen at jeg brukte for lang tid i dusjen. Vel fremme møtte jeg ikke bare min motstander, men også fire andre. Hele tre programmer skulle nemlig spilles inn i dag. Etter utfylling av skjemaer hilste vi på hverandre. To stykker forsvant fort til innspilling, Andreas og Randi. Vi andre kunne følge programmet på skjermer som sto rundt omkring. Førstnevnte ble oppringt på morgenkvisten i dag, men til tross for kort varsel var han klart overlegen, og kunne etter en imponerende innsats sope inn 10.000 spenn.

Samtidig ble vi andre godt kjent. Min konkurrent het Jonas, var 29 år og fra Bærum. De to andre var yngre, men fulle av liv. En av dem, Jon Arne, var en mediehore uten like, og la heller ikke skjul på det. Hans mål er å jobbe i TV (foran kamera) og å bli kjendis, og det var dritkult å bli kjent med ham. Jeg trodde at Espen og jeg var billige, men ikke i forhold til ham. Sjekk hjemmesida hans!

Så begynte spillet mellom Jonas og meg. Jeg begynte ganske bra, og ledet med 700 mot 200 poeng etter billedquiz. Så begynte hovedrunden, poengquiz. De fire kategoriene var film, musikk, tegnet og samfunn. Som selvsagt passet meg meget bra. Jeg kunne svaret på de aller fleste spørsmålene, kom igjennom først forholdsvis ofte, og bygget meg derfor opp en solid ledelse. Men da kun få spørsmål gjensto, fikk Jonas dobbeltsjanse i kategorien «tegnet».

Spørsmålet han fikk var «Hva heter musa som Tom stadig prøver å fange?» (eller noe i den duren), og det kunne han selvsagt. Før denne dobbeltsjansen hadde jeg over 3.000 poeng, mens Jonas hadde 900. Nå gikk han altså opp til 1.800. Det var kjipt. Hadde jeg fått dobbeltsjansen, hadde jeg altså fått godt over 6.000 poeng, og dermed sopt inn 10.000 spølløks. Verre skulle det imidlertid bli.

Før finalen ledet jeg ganske klart, men var allikevel avhengig av at bare jeg, begge eller ingen klarte finalespørsmålet for å vinne. Spørsmålet var «Hva er mellomnavnet til Egil «Drillo» Olsen?» Jeg skrev sporenstreks Ivar, for jeg var ganske sikker på at det var riktig svar. Rett før tiden gikk ut, kom jeg imidlertid på at riktig svar er Roger. Jeg nølte et par sekunder, men da jeg hadde bestemt meg for å stryke ut «Ivar» og skrive «Roger», gikk tiden ut. Og May Lisbeth sa at vi måtte legge ned tusjene. Ååååå… Så vondt!

Og Jonas kunne selvsagt svaret. Noe som førte til at jeg ble sittende med skjegget i postkassa og en belusen andreplass! Sydenskt vondt! Jeg gikk hjem helt fra Rubiconstudiet. Da jeg handlet på Kiwi, møtte jeg Marianne, venninna til Evelyn. Hun hadde brukket benet, og trengte hjelp til å bære varene sine. Jeg er som kjent alltid en barmhjertig samaritan, og hjalp villig til. Nå så jeg nettopp en Simpsons-episode jeg ikke har sett før. Jeg cracket ikke up, men nesten.

Nevertheless, the pain stays with me…

 The horror, the horror!

Anyway, et nytt show som heter Deal or no deal, som skal begynne på TV2, virker meget fristende. Det var Jon Arne og Jonas som tipset meg om det, og jeg skal selvsagt melde meg på umiddelbart. Det bør du også gjøre. Jon Arne skulle også på audition til å bli vert i dette programmet. Espen skal vel også melde seg på?

Da jeg kom hjem fra New York i går, så jeg at jeg hadde blitt oppringt av Rubicon på tirsdag. Jeg meldte meg nemlig på SommerQuiz (som selvsagt bare er FrokostQuiz’ navn om sommeren) dagen før jeg dro, men hadde egentlig ikke store forhåpninger om å få delta.

Men oppringingen på tirsdag kunne jo tyde på det motsatte. Jeg regnet imidlertid med at de bare ville ha meg med som stand-in for en person akkurat den dagen (eller lignende), og antok derfor at sjansen for deltakelse var borte. Derfor var gleden stor da jeg i dag på ny ble oppringt og ble tilbudt å være med mandag 26. juni. Jeg sa selvsagt ja til det, så nå er det bare for alle hjerter å glede seg.

Yes. Nå har min nyeste opptreden på FrokostQuiz blitt sendt på TV2, og her er videoen. Les innlegget «The Atlastic Empire Strikes Back» for å få høyst interessant bakgrunnsinformasjon.

I dag skal Lars Reime være med på sin andre innspilling av FrokostQuiz. Jeg ønsker ham selvsagt hell og lykke! Les om hans første deltakelse her.

Espen er dessverre redusert til å være reserve i tiden fremover. Jeg synes selvsagt synd på ham. Han er blitt den reneste Rubicon-paria.

Ny konkurranse og kåring av vinnerne fra forrige uke kommer senere i dag.

Yes!

I går var jeg igjen med på en innspilling av FrokostQuiz. Jeg ble oppringt av en av Rubicon-jentene onsdag kveld, og fikk vite at jeg kunne være med dagen etter, siden en av deltakerne hadde meldt frafall. Dette var ikke et direktesendt program, men et opptak som blir sendt på TV2 4.4. klokka 09.40. Da kommer jeg selvsagt til å legge det ut her også. Pia var den eneste programlederen denne gangen, og det var selvsagt et skår i gleden å ikke treffe Barbro igjen for sjette gang.

Forrige gang spilte jeg som kjent mot min navnhalvbror Atle. Denne gangen spilte jeg mot en fyr som het Leif Arne. Og likhetene stoppet ikke der. Det viste seg at han kom fra Grimstad, men de siste årene hadde bodd i Arendal. Vi følte begge at vi kjente igjen den andre fra tidligere, men visste ikke helt fra hvor. Jeg spurte tidlig om han hadde vært med i kristne miljøer i Grimstad, og det hadde han selvsagt. Han hadde blant annet vært innom Misjonskirken i Grimstad, og dermed hadde vi mange felles bekjente. Han gikk nå på Universitetet i Oslo, og skulle bli lektor. Til slutt fant vi ut at det var han som solgte meg Vårt Land-abonnement under fjorårets Liv og Vekst-stevne i Holvikahallen i Grimstad. Okaaaaaaaaaaaaaay! Er det lov å ha mange likheter, knytepunkter og en kul(?) forhistorie?

Selve spillingen gikk bra. Jeg kan – på grunn av kontrakten jeg har undertegnet med Rubicon – ikke si nøyaktig hvordan det gikk, men jeg kan røpe at jeg gjorde minst én feil som jeg kommer til å bli mobbet for resten av livet. Muligens er det også noen sekvenser som kan bli catchphrases i fremtiden, men det gjenstår å se.

Uansett var det godt å være med igjen og å få bekreftet at de alltid ringer meg når de er på jakt etter den absolutt billigste deltakeren.

Iversen, stakkar, ble jo snytt for en lignende mulighet på tirsdag. Han får nok sjansen igjen, får vi håpe.

Torsdag 12. januar hadde jeg norsk fagdidaktikk, og vår entusiastiske lærer Geir Knudsen viste blant annet et klipp fra Petter Schervens morsomme NRK-program Typisk Norsk. Der fikk vi blant annet se et intervju med Klaus Johan Myrvoll, som mange av oss kjenner fra før. Han er en kamerat av Sverre som går på Blindern og studerer språkvitenskap.

I programmet snakket Klaus med stor forkjærlighet for sitt hjertebarn, høgnorsk (som er det samme språket som Sverre skriver i sine kommentarer). Jeg ble ganske paff da jeg fant ut at Klaus har sin egen Wikipedia-artikkel! Alle kan nemlig redigere artikler på Wikipedia, men ingen kan opprette dem med mindre de er etterlyst av Wikipedia-redaktørene (såvidt jeg har forstått). Det står mer om ham enn tidligere UiO-rektor Arild Underdal, og omtrent like mye som om Nils Arne Eggen!

Les også denne artikkelen fra Ungeforskere.no og denne fra Dag og Tid, og se Typisk Norsk-programmet gratis på NRK Web-TV.


Klaus Johan i midten, hvis det skulle være noen tvil

Som om ikke dette var nok, var min IBA- og PPU-venninne Hanne Furunes offeret i «skjult kamera»-seksjonen av TV2s Senkveld en fredag i oktober eller november, og min IBA-venninne Ingrid Kleven offeret i samme situasjon fredagen etter.

Og på TVNorges Dansefeber i uke 4 så jeg Lisa (venninna til Tuva) som «hatteholder» for en kar som danset en form for gammeldans (den varianten som inkluderer å sparke en hatt ned fra en kjepp o.l.). Sydénskt! Se TV2-programmene på Web-TV (koster 30 spenn for ei uke).

I tillegg til alt dette ble Elisabeth Vågsvoll og hennes venninne Marthe Brun Svendsen, begge kjent fra Bjølsen, intervjuet av Vårt Land lørdag 21. januar. Les intervjuet her!

Da jeg så en Telenor-reklame på TV her om dagen, fikk jeg plutselig øye på det jeg trodde var et kjent ansikt. Og det hadde jeg rett i! Min klassevenninne Elisabet Hagli Aars fra Tyholmen vgs. spiller ei mobil jente i reklamen, som for øvrig er regissert av Morten Tyldum. Jeg møtte henne en del ganger på Blindern den første tiden jeg bodde i Oslo, og da studerte hun på SV, men ifølge hennes presentasjon på Teaternett har hun altså gått tre år på GITIS Scandinavia, Russian Academy of Theatre Arts, og tatt en bachelor i skuespill der. Kult! Hun spiller også i stykket Så nær deg på Hedmark Teater, les mer om det her. Lykke til videre, Elisabet! Og takk til Google! Det finnes selvsagt mange flere artikler om henne på nettet, søk i Google på hele navnet, så får du en del treff!

Min klassekamerat Jørn-Bjørn (James Huvestad) Fuller-Gee fra Stinta ungdomsskole (samme klasse som Mirell) har også oppnådd en del suksess som skuespiller. Etter videregående fikk han stiped til å gå på Paul McCartney-skolen (Liverpool Institute of Performing Arts), og etter det har han blant annet spilt i enmannsshowet Dr. Jekyll and Mr. Hyde, tittelrollen i Peer Gynt, Bagheera i Jungelboken, hovedrollen i «Flørteskolen» i Sone2 på TV2 og tittelrollen i Dracula! Han har selvsagt egen hjemmeside, der du kan finne all informasjon du måtte lengte etter, se bilder og videoer! Det finnes også mange andre sider med artikler om ham, søk både på «jorn bjorn» og «jørn bjørn james huvestad fuller gee» i Google, så finner du masse snadder! Lykke til videre, Jørn!

Den dagen jeg var på FrokostQuiz, tirsdag 17. januar, var selvsagt Nils med i studio. Det var selvsagt gildt for oss begge å se Barbro Fagerbakk og Pia Haraldsen. Barbro har jeg jo truffet mange ganger før, og hun kjente meg heldigvis igjen med en gang! Hun ble forøvrig kåret til Norges mest sexy kvinne av Morgenbladets argeste rival, Her og Nå, i begynnelsen av januar. Vi så også Brita Møystad Engseth, enda en kjendis å føye til på lista! Hurra!

Etter innspillingen reiste vi på harrytur til Sverige med Anders, Anders, Aleksander, Kjell og Stein, men der kjøpte jeg ikke en ting. Begnoment nok.

Anna skal forøvrig endelig være med på FrokostQuiz! Programmet hennes er spilt inn, og sendes mandag 13. februar klokka 09.40. Hun knuste visstnok konkurrenten, så det skal bli stas å se på!De fire store

Uka etter mitt FQ-tap begynte den store bagel-hungersnøden på Fjellbirkeland. Siden Frode, Nils og jeg er avhengige av bagels for å dekke våre daglige matbehov, var sorgen og sulten stor da Kiwi Kringsjå plutselig ble utsolgt for bagels, og fortsatte å være det ei uke fremover. Jeg har selvsagt alltid et stort lager, men gikk tom mot slutten av uka, og lørdag og søndag måtte jeg spise brød! Syden bad! Er det lov å være like bortskjemt som Marie Antoinette?


Let them eat cake!

I går, mandag 30. januar, hadde jeg årets første vikartimer på Rosenvilde. Jeg skulle egentlig ha tre timer norsk som andrespråk, men det var skjedd noe krøll, så jeg endte opp med bare å ha den tredje timen. I mellomtiden gikk jeg til en av MK-klassene jeg var sammen med i høst, og observerte dem. Møtte også en del andre elever jeg underviste i høst. Tredje time med norsk som andrespråk gikk veldig greit, vi leste en tekst av Arild Nyquist, og jeg fikk betalt for alle tre timene jeg egentlig skulle hatt! Den tiden jeg tilbrakte på Rosenvilde i går ga meg mer utbytte enn all PPU-undervisning jeg har hatt på Blindern siden august! Sydénskt bad, igrunn!

Neste side »