Den fulle tittelen på denne serien er «Sitcoms som – siden de ikke nødvendigvis er så bra – kanskje ikke akkurat kan kalles undervurderte, men som jeg allikevel ser på og liker». Ingen rangering forekommer.

Del 2 – Grounded for Life (2001-2005)

Denne serien, som lenge gikk på TVNorge mellom fire og fem en gang (det alene burde jo få varsellampene til å blinke som de japanske epilepsianfallfremkallende robotene), er faktisk ganske kul. Nå går den på TVNorge klokka to på ettermiddagen. Det burde sette i gang de samme varsellampene.

Den sentrerer rundt en irsk-amerikansk familie ved navn Finnerty, der den ungdommelige og til tider uansvarlige faren driver en bar, den kule, men frustrerte datteren Lily er sjalu på sin «hot mom» Claudia og alt generelt er kaotisk. Broren Eddie er en apatisk, lakonisk og morsom deadbeat av en slask, men ganske festlig i sin tilbakelente stil. Bestefaren er også gild, og de to småbrødrene er faktisk også ganske kule! Unntaket som bekrefter regelen om at barn ikke hører hjemme i sitcoms.

Noe av det mest spesielle og unike ved serien er at den forteller alle historiene i flashbacks. Slik får den en eim av greske skjebnetragedier, uten at det gjør den noe vanskeligere tilgjengelig (dette skrev jeg selvsagt uten å ha det minste greie på greske skjebnetragedier). Kjipt at den ble kansellert.