Den fulle tittelen på denne serien er «Sitcoms som – siden de ikke nødvendigvis er så bra – kanskje ikke akkurat kan kalles undervurderte, men som jeg allikevel ser på og liker». Ingen rangering forekommer.

Del 3 – Unhappily Ever After (1995-1999)

Mange husker sikkert serien Married With Children (bedre kjent som Bundy eller Våre Verste År). Den handlet om surpompen Al Bundy, hans sex-sultede kone og deres to barn, hvorav en var en dum, deilig og løssluppen blondine og den andre en lite mandig, men intelligent gutt. Serien gikk i lang tid på TV3 mellom klokka to og tre på natta.

En annen sitcom i samme sjanger oppdaget jeg da jeg hadde helt bad ass døgnrytme i 2002. Et par timer etter Bundy kom nemlig serien Unhappily Ever After på TV3-skjermen (det vil altså si klokka fem om natta), og jeg synes den er myyye kulere enn Bundy.

For det første er faren i denne serien helt gal. Og da mener jeg ikke Al Bundy-gal. Da mener jeg Hannibal Lecter-, Norman Bates- og Charles Manson-gal. Han sitter og fører lange samtaler med en pervers tøykanin i kjelleren deres, og planlegger livet etter hva denne kaninen sier. Kona hans blir først drept, men gjenoppstår plutselig. Deretter skiller hun seg fra ham og flytter ut.

For det andre er den deilige datteren enda deiligere og kler seg enda mer «slutty» enn hun i Bundy. Men i tillegg er hun lynende intelligent og selve inkarnasjonen av begrepet amerikansk dydighet. Og det er jo ganske festlig. Sønnen er imidlertid en gnom av dimensjoner, og det passer serien glimrende. I en periode var det også flere barn, men det var litt sånn av og på.

Nikki Cox, som spiller Tiffany i serien, fikk sin egen sitcom etter at UEA ble kansellert, Nikki. Den var ganske begredelig, og gikk – ikke overraskende – på TVNorge lørdager klokka 14.30. Hun har siden vært å se i TV3s dramaserie Las Vegas.