Den fulle tittelen på denne serien er «Sitcoms som – siden de ikke nødvendigvis er så bra – kanskje ikke akkurat kan kalles undervurderte, men som jeg allikevel ser på og liker». Ingen rangering forekommer.

Del 5 – 3rd Rock from the Sun (1996-2001)

Da vi gikk på videregående, altså på slutten av 90-tallet, fulgte Sina med på to TV-serier som jeg ikke kunne skjønne at han gadd å se på. Den ene var That ’70s Show, som jeg nå elsker og har gnålt mye om tidligere. Den andre var 3rd Rock from the Sun. Det var først i høst at jeg begynte å se litt på denne sitcomen. Den gikk på TV4 i halv tre-tida om natta, og selvsagt passet det glimrende for meg.

Den er faktisk ganske festlig, og handler om fire aliens som kommer til jorda for å observere menneskelige skikker og egenskaper. Selvsagt tar de menneskelig form, og serien portretterer de fires keitete forsøk på å være mennesker med intelligent humor og vidd. John Lithgow i hovedrollen er ofte veldig morsom, og spesielt i de situasjonene der han spiller sitt romvesen med en barnlig tilnærming til jorden er han ubetalelig.

Takk til Sina, som var langt forut for meg i sitcom-forståelse.