I dag var jeg i byen og handlet ting. På Platekompaniet, selvsagt.

The Simpsons sesong 7
The Office sesong 1 og 2
Fawlty Towers sesong 1 og 2
Team Antonsen 1 og 2
Star Wars I: The Phantom Menace
Star Wars II: Attack of the Clones
Bob Dylans Desire, Nashville Skyline og John Wesley Harding
David Bowies Scary Monsters
U2s All That You Can’t Leave Behind

Jeg angret selvsagt med en gang. Faktisk før jeg hadde betalt. Det er vel riktig å si at angeren var der allerede da jeg gikk inn i butikken, selv om jeg på det tidspunktet ikke hadde bestemt meg for å kjøpe dem. Tingene var på tilbud, så det var ikke så mye penger jeg brukte på dem. Men allikevel angrer jeg altså. Hvorfor kjøpte jeg så alle disse tingene?

Var det fordi jeg trengte dem? Selvsagt ikke.

Var det fordi jeg hadde så veldig lyst på dem? Tja, kanskje. Det er klart at jeg må ha hatt noe lyst på dem, hvis ikke hadde jeg jo ikke kjøpt dem i det hele tatt. Blant annet har jeg lengtet etter Simpsons-boksen i månedsvis. På den annen side har jeg jo sett alt av The Simpsons, Team Antonsen og Star Wars før. Mange ganger. Og The Office og Fawlty Towers kan jeg jo alltids se gratis på TV. Så lysten på tingene kan ikke være hele forklaringen. Langt ifra.

Var det fordi jeg lever i et samfunn hvor vi bekrefter vår verdi og styrker vår identitet gjennom å være konsumenter? Det kan nok tenkes. Var det også fordi jeg er en noe tvangsnevrotisk samler? Heller ikke umulig. Jeg ble for øvrig ekspedert av et feiende flott fruentimmer.

Og hvorfor angrer jeg? Fordi jeg har dårlig samvittighet? Ja, kanskje det. Materialistisk hykler som jeg er.

Jeg burde heller brukt pengene på noe annet. Klær, for eksempel. Jeg kler meg jo så kjedelig. I den siste tiden har jeg forresten lagt merke til at de to Tommy Hilfiger-buksene jeg kjøpte da jeg og AnneB var i USA i 2004 har begynt å krympe. Og da mener jeg ikke «krympe i livet» (hehe, kjempebra), men i lengden. De har blitt kortere.

Oppdatering om hva som skjedde i påska kommer når jeg har fått bilder fra folk. Jeg tror jeg må få meg digitalkamera snart.