I det siste har det stått mye i Vårt Land og Agderposten, mine fremste informasjonskilder, om å forby spilleautomater. Mange vil forby spilleautomater fordi folk blir avhengige av dem og kaster bort pengene sine. 71.000 nordmenn er spilleavhengige, og 133.000 er i faresonen for å bli avhengige, viser visstnok tall fra Lotteritilsynet.

Det er imidlertid ikke mulig for lokalpolitikere, slik loven er nå, å nekte eiere av butikker, bensinstasjoner, kiosker og transportterminaler å plassere ut automater, derfor valgte SV-politiker Lill-Tove Bergmo i Lyngen i Troms å overtale alle til å kaste ut automatene frivillig. Det lyktes: Som den første kommunen i landet er Lyngen helt tømt for spilleautomater.

Fra Arendal i sør til Tromsø i nord jobber nå lokalpolitikere med denne problematikken. En lokalpolitiker i Arendal, Robert C. Nordli fra Ap, ønsker at spilleautomater skal bli forbudt.


Bobby C

Premisset som ligger til grunn for et slikt ønske om forbud må jo være:

Hvis noen kan bli avhengige av noe, så må det forbys.

Interessant nok skulle det jo da være plenty av andre ting som også må forbys. Jeg nevner i fleng: Alkohol, tobakk, fjernsyn, Norsk Tipping og Internett.

Å fjerne spilleautomatene for de spillavhengige er vel som å bruke munnspray istedenfor tannkrem. Det var den beste analogien jeg kom på i farta. Kom gjerne med forslag til en bedre analogi, hvis du har. Du får ikke poeng i konkurranse 8, men i mitt hjerte.