Som de fleste tydeligvis har fått med seg, tapte jeg altså på FrokostQuiz på TV2 tidligere i dag. Det var selvsagt meget vondt, og selv om han jeg spilte mot var en hyggelig og sympatisk fyr ved navn Atle, så hjelper det lite på smerten. Ååååå…

Jeg ledet før finalerunden med 3200 mot 2900 poeng (etter en meget betimelig dobbeltsjanse i min favør), og regnet derfor med å vinne. Alle programmene jeg har sett av FrokostQuiz så langt i år har nemlig hatt finalespørsmål som jeg har kunnet. Reglene er sånn at riktig svar gir 1000 poeng, mens galt svar gir 1000 minuspoeng, og derfor kunne ikke han vinne hvis bare jeg eller begge hadde svart riktig eller hvis begge hadde svart feil. Spørsmålet i finalen var: «Hva heter landet Confoederation Helvetica på norsk?» Riktig svar på dette er «Sveits», men det kunne jeg dessverre ikke, i motsetning til Atle. Dermed endte jeg opp med 2200 poeng, mens Atle kunne innkassere enn DVD-opptaker med sine 3900 poeng.

Det må legges til at jeg spilte ganske feigt og passivt (kunne gjettet og tjent mye mer på ting jeg var rimelig sikker på), at Atle kom igjennom langt oftere enn meg på spørsmål vi begge kunne, og at han nok var noe mer kunnskapsrik i de kategoriene vi kom opp i. Så det var en fortjent seier til Atle, men allikevel årets overlegent smerteligste hendelse så langt.

Ist es erlaubt, Schmerzen zu haben???

Men som den evige optimisten jeg er, har jeg selvsagt ikke gitt opp, og satser på å være med igjen i april eller mai.