Da har jeg kommet tilbake fra innspilling av mitt syvende Rubicon-program, SommerQuiz. Jeg vurderte å kalle innlegget for «Hjelp, jeg skal på TV», men det ble altså ovenstående tittel som ble valgt. Programmet blir ikke sendt før fredag 21. juli klokka 19.00.

Jeg ankom Rubiconstudioet litt for sent. Ikke overraskende skyldtes forsinkelsen at jeg brukte for lang tid i dusjen. Vel fremme møtte jeg ikke bare min motstander, men også fire andre. Hele tre programmer skulle nemlig spilles inn i dag. Etter utfylling av skjemaer hilste vi på hverandre. To stykker forsvant fort til innspilling, Andreas og Randi. Vi andre kunne følge programmet på skjermer som sto rundt omkring. Førstnevnte ble oppringt på morgenkvisten i dag, men til tross for kort varsel var han klart overlegen, og kunne etter en imponerende innsats sope inn 10.000 spenn.

Samtidig ble vi andre godt kjent. Min konkurrent het Jonas, var 29 år og fra Bærum. De to andre var yngre, men fulle av liv. En av dem, Jon Arne, var en mediehore uten like, og la heller ikke skjul på det. Hans mål er å jobbe i TV (foran kamera) og å bli kjendis, og det var dritkult å bli kjent med ham. Jeg trodde at Espen og jeg var billige, men ikke i forhold til ham. Sjekk hjemmesida hans!

Så begynte spillet mellom Jonas og meg. Jeg begynte ganske bra, og ledet med 700 mot 200 poeng etter billedquiz. Så begynte hovedrunden, poengquiz. De fire kategoriene var film, musikk, tegnet og samfunn. Som selvsagt passet meg meget bra. Jeg kunne svaret på de aller fleste spørsmålene, kom igjennom først forholdsvis ofte, og bygget meg derfor opp en solid ledelse. Men da kun få spørsmål gjensto, fikk Jonas dobbeltsjanse i kategorien «tegnet».

Spørsmålet han fikk var «Hva heter musa som Tom stadig prøver å fange?» (eller noe i den duren), og det kunne han selvsagt. Før denne dobbeltsjansen hadde jeg over 3.000 poeng, mens Jonas hadde 900. Nå gikk han altså opp til 1.800. Det var kjipt. Hadde jeg fått dobbeltsjansen, hadde jeg altså fått godt over 6.000 poeng, og dermed sopt inn 10.000 spølløks. Verre skulle det imidlertid bli.

Før finalen ledet jeg ganske klart, men var allikevel avhengig av at bare jeg, begge eller ingen klarte finalespørsmålet for å vinne. Spørsmålet var «Hva er mellomnavnet til Egil «Drillo» Olsen?» Jeg skrev sporenstreks Ivar, for jeg var ganske sikker på at det var riktig svar. Rett før tiden gikk ut, kom jeg imidlertid på at riktig svar er Roger. Jeg nølte et par sekunder, men da jeg hadde bestemt meg for å stryke ut «Ivar» og skrive «Roger», gikk tiden ut. Og May Lisbeth sa at vi måtte legge ned tusjene. Ååååå… Så vondt!

Og Jonas kunne selvsagt svaret. Noe som førte til at jeg ble sittende med skjegget i postkassa og en belusen andreplass! Sydenskt vondt! Jeg gikk hjem helt fra Rubiconstudiet. Da jeg handlet på Kiwi, møtte jeg Marianne, venninna til Evelyn. Hun hadde brukket benet, og trengte hjelp til å bære varene sine. Jeg er som kjent alltid en barmhjertig samaritan, og hjalp villig til. Nå så jeg nettopp en Simpsons-episode jeg ikke har sett før. Jeg cracket ikke up, men nesten.

Nevertheless, the pain stays with me…

 The horror, the horror!

Anyway, et nytt show som heter Deal or no deal, som skal begynne på TV2, virker meget fristende. Det var Jon Arne og Jonas som tipset meg om det, og jeg skal selvsagt melde meg på umiddelbart. Det bør du også gjøre. Jon Arne skulle også på audition til å bli vert i dette programmet. Espen skal vel også melde seg på?