I sommer var jeg på besøk hos spillkonservatørene Marius og Børre, og det var en herlig opplevelse. Årsaken til mitt besøk var at de hadde funnet en del uåpnede Atari 2600 i originaleskene i en leketøysbutikk i Arendal, og jeg skulle være så heldig å få kjøpe en av dem. Med på kjøpet skulle jeg få to spill, River Raid og Decathlon. Riktignok var det Junior-variaten de hadde funnet, ikke den klassiske «Woody»-varianten fra slutten av 70-tallet. Men dog. Nydelig var det lell.

Atari 2600 Jr.
Jr.

Besøket var imidlertid nydelig på andre måter også. For det første fikk jeg et godt tilbud på en Sega Master System-maskin med ti spill, og slikt takker man som kjent sjelden nei til. For det andre var det sinnssykt deilig å være hos TV-spillentusiaster av dette kaliberet. De hadde maksiner og spill av alle slag, og hadde bygget opp noe tilsvarende et museum i Børres hjem. Dette ga meg en inspirasjon som jeg kommer tilbake til i et annet innlegg.


Back in the days