I høst har jeg jo gått igjennom noen forandringer, og de kan det være greit å oppsummere nå. Jeg har for det første kjøpt egen leilighet, og bor nå på Tveita, i Nåkkves vei 1. Her er det greit å bo, i hvert fall bedre enn på Fjellbirkeland studentby, aka rottehøllet. Jeg bor i 13. etasje, og har dermed penthouseleilighet. I USA har høyhus som kjent ikke noen 13. etasje. I samme land er det som kjent 7% av befolkningen som tror at månelandingen 20. juli 1969 var fake.

Moon landing fake.jpg
Ja, liksom, da!

Historien om hvordan jeg flyttet er verdt å nevne. Jeg og pappa reiste fra Arendal søndag 30. juli, dagen etter at jeg hadde vært i Kjells utdrikningslag. Egentlig kunne jeg ikke overta leiligheten før tirsdag 1. august klokka 12.00, og jeg måtte komme meg ut fra Fjellbirkeland innen mandag 31. juli klokka 12.00. Det ville jo gitt meg en 24-timers periode der jeg ikke hadde hatt et sted å sette tingene mine. D’oh! Heldigvis fikk jeg overtalt Vera Thorsrud til å gi meg leiligheten 2 dager før, men da ville den heller ikke bli vasket. Greit nok, siden far min er et enmanns rengjøringsbyrå med energi som en Duracell-kanin.

One man cleaning show.jpg
«I am your father.»

Vi kom til leiligheten cirka klokka 13, og jeg overtok papirer og nøkler. Jeg og pappa flyttet inn alt jeg hadde meg jeg fra Arendal, som var cirka 13 banankasser, 4 hagestoler, et hagebord m.m. Så reiste vi på Mickey D og spiste. Turen gikk videre til Fjellbirkeland, og vi var der cirka klokka 16.00. Vi begynte å pakke, og pappa begynte å vaske og skure. Klokka 19.00 reiste vi av gårde med første lass, dvs. full tilhenger, fullt baksete og fullt bagasjerom. Vi losset av, men siden jeg bare hadde kjøpt inn 12 flyttekasser fra Biltema, måtte jeg/vi tømme alle kassene først. Det tok sin tid.

Klokka 22.00 var vi tilbake på Fjellbirkeland, og først ved midnatt reiste vi tilbake til Tveita med andre lass. Vi bestemte oss for å ta en allnighter, og først klokka 05.00 kunne vi reise fra Fjellbirkeland til Tveita med lass nummer 3. Først klokka 09.30 kunne vi reise med lass nummer 4, som blant annet inkluderte kjøleskapet og én av bokhyllene. Deretter reiste vi opp igjen til Fjellbirkeland, og jeg fikk levert nøkkelen 11.30. Puh! Og tro det eller ei, jeg fikk tilbake hele depositumet mitt, til tross for merkene etter buksa i taket (som pappa riktignok kladdet litt hvitmaling over). Jeg må si at jeg er imponert over pappas utholdenhet og energi, spesielt med tanke på at han er 68 år!


Fra innflyttingen i august 2000

Vi sov ut på mandagen, og da vi våknet, kjørte jeg alle klær, handklær, sengeklær o.l. i vaskemaskinen, mens alt av bestikk, serviser o.l. ble kjørt i oppvaskmaskinen. På tirsdagen stakk vi på senteret og kjøpte maling og utstyr, og så begynte pappa umiddelbart å male. Jeg ryddet og vasket og drakk Cola. På onsdagen reiste pappa hjem, og jeg reiste på IKEA. Jeg måtte jo kjøpe nesten alt av møbler, og bestilte derfor sofa, to lenestoler, salongbord, teppe, TV-bord, spisebord, fire pinnestoler, seks bokhyller, avlastningsbord, fem CD-stativ, vitrineskap, kontorpult, kontorstol og en haug med småting. På torsdagen reiste jeg tilbake til Arendal, og fortsatte ferielivet.

IKEA.bmp

Mandag 14. juli begynte jeg i ny jobb, og samme dag fikk jeg alle møblene levert på døra. Heldigvis kom kjernekaren Anders M og hjalp meg å sette sammen alt mulig, både sofa, stoler, bord og hyller. Det hadde aldri i livet gått uten ham! Tusen takk for hjelpen! I dagene som fulgte bodde Kjell hos meg (som den første av til nå fire overnattingsgjester), og han hjalp meg med å installere lamper og annet snusk (på en langt ifra smertefri måte). Tusen takk til Kjell også!

I og med at jeg ikke har fått skaffet meg digitalkamera enda, har jeg dessverre ingen bilder av leiligheten fra innsiden. Men nedenfor kan du se noen flotte bilder av planløsningen på leiligheten og blokkene, slik de ser ut fra siden og ovenfra.

Planløsning.bmp
Min leilighet er speilvendt av dette, men ellers ganske lik

Blokkene fra siden.jpg
Eastern Europe, here we come

Nåkkves vei 1.bmp
Meget interessant, sa han, og klødde seg i skjegget

Som sagt begynte jeg altså i ny jobb 14. august, som lektor på Ulsrud videregående skole. Det begynte mange nye samtidig som meg, og jeg trives godt med kollegene mine. Spesielt glad er jeg i Martin Minken, seksjonsleder for språkseksjonen. Jeg underviser i norsk i en tredjeklasse, i religion og etikk i en annen tredjeklasse, og i engelsk i to førsteklasser. I tillegg tar jeg så mange vikartimer som mulig, og er på skolen kjent som vikarhore og juksemakeravslører. Nedenfor kan du se bilder av skolen min ovenfra og fra siden, og i tillegg klassebilde av klassen jeg er kontaktlærer for. Lite pinlig at svettemerket i armhulen min er så synlig, da. Lite pinlig, da.

Tor Jonssons veg 5.bmp
Sim City

Ulsrud vgs.jpg
Ulsrud vgs.

3aac - lite.jpg
Hello, Mr. Chips