Torsdag 12. januar hadde jeg norsk fagdidaktikk, og vår entusiastiske lærer Geir Knudsen viste blant annet et klipp fra Petter Schervens morsomme NRK-program Typisk Norsk. Der fikk vi blant annet se et intervju med Klaus Johan Myrvoll, som mange av oss kjenner fra før. Han er en kamerat av Sverre som går på Blindern og studerer språkvitenskap.

I programmet snakket Klaus med stor forkjærlighet for sitt hjertebarn, høgnorsk (som er det samme språket som Sverre skriver i sine kommentarer). Jeg ble ganske paff da jeg fant ut at Klaus har sin egen Wikipedia-artikkel! Alle kan nemlig redigere artikler på Wikipedia, men ingen kan opprette dem med mindre de er etterlyst av Wikipedia-redaktørene (såvidt jeg har forstått). Det står mer om ham enn tidligere UiO-rektor Arild Underdal, og omtrent like mye som om Nils Arne Eggen!

Les også denne artikkelen fra Ungeforskere.no og denne fra Dag og Tid, og se Typisk Norsk-programmet gratis på NRK Web-TV.


Klaus Johan i midten, hvis det skulle være noen tvil

Som om ikke dette var nok, var min IBA- og PPU-venninne Hanne Furunes offeret i «skjult kamera»-seksjonen av TV2s Senkveld en fredag i oktober eller november, og min IBA-venninne Ingrid Kleven offeret i samme situasjon fredagen etter.

Og på TVNorges Dansefeber i uke 4 så jeg Lisa (venninna til Tuva) som «hatteholder» for en kar som danset en form for gammeldans (den varianten som inkluderer å sparke en hatt ned fra en kjepp o.l.). Sydénskt! Se TV2-programmene på Web-TV (koster 30 spenn for ei uke).

I tillegg til alt dette ble Elisabeth Vågsvoll og hennes venninne Marthe Brun Svendsen, begge kjent fra Bjølsen, intervjuet av Vårt Land lørdag 21. januar. Les intervjuet her!