Dette er ei liste over de fem filmene som jeg synes det gjør mest vondt at finnes. Det er imidlertid ikke ei liste over de fem filmene jeg synes er dårligst, ei heller ei liste over de fem oppfølgerne jeg synes er dårligst (selv om alle filmene på lista er oppfølgere) eller over de største filmskuffelsene jeg har hatt.

Nummer 4: Return to Oz (1985) (og alle andre Oz-oppfølgere)

Jeg elsker selvsagt The Wizard of Oz fra 1939. Derfor gjorde det utrolig vondt å se dette makkverket på et hotellrom i California sammen med Gudmund i 2000. Denne filmen tar Dorothy tilbake til det magiske landet Oz, men det Oz-landet vi får servert her er som avføring i forhold til originalens filet mignon. De ulike figurene ser helt annerledes ut, tonen er mye mørkere, og plotet er en fornærmelse av Forrest Gumps intelligens. Syden bad! Alle andre uoffisielle (det finnes ingen offisielle) Oz-oppfølgere suger selvsagt også, men jeg har (heldigvis) ikke sett dem.

Ååååå… The horror, the horror…


Man ser jo på lang avstand at det gjør fysisk vondt å se denne filmen