Dette er ei liste over de fem filmene som jeg synes det gjør mest vondt at finnes. Det er imidlertid ikke ei liste over de fem filmene jeg synes er dårligst, ei heller ei liste over de fem oppfølgerne jeg synes er dårligst (selv om alle filmene på lista er oppfølgere) eller over de største filmskuffelsene jeg har hatt.

Nummer 5 – Alien3 (1992)

Jeg elsker selvsagt Alien (1979) og Aliens (1986)! De er dritrå! Treeren er derimot en skuffelse fra ende til annen. Eller fra begynnelse til slutt, om du vil. Det høres jo mer logisk ut, igrunnen. «Ende til annen» betyr jo ingenting.

Anyway, det er bare smertelig at den finnes, siden den ødelegger en ellers deilig filmserie. Riktignok suger også fireren, men da var skaden allerede skjedd. Man skulle kanskje tro at det er regissøren som er problemet, siden det var stjerneregissørene Ridley Scott og James Cameron som sto for de to første. Men neida, det er David Fincher, mannen bak mesterverkene Se7en og Fight Club, som står bak. Så det er ikke her forklaringen ligger. Snarere er vel problemet at filmen verken er en en grøsser (som eneren) eller en actionfilm (som toeren): Den er rett og slett bare en sørpe. Syden bad!