Nå har endelig trimsykkelen kommet til mitt hjem. Det vil si at jeg i løpet av kort tid vil gjennomgå utviklingen skissert nedenfor.

Før:

Tjukkleif.jpg

Etter:

Leif snart.jpg

Jeg har også funnet ut at jeg må få kjøpt en haug med nye klær. Jeg kler meg jo så kjedelig, som jeg har klynket om tidligere. Derfor har jeg besluttet at store deler av «overskuddet» fra neste lønning skal gå med til å adle undertegnede i klesveien. Under ses et typisk kjedelig antrekk, bildet er fra Uldex’ bursdagsfest.

Uldexbursdag.jpg
Latterligistisk

Denne uka har jeg hatt tolv vikartimer, noe som slettes ikke er å forakte. Det er faktisk kanskje personlig rekord for Ulsrud-æraen, men på Rosenvilde var jeg oppe i hele femten på ei uke. Jeg og en kollega, Knut Ivar Wasmuth, har selvsagt en uhøytidelig konkurranse om hvem som klarer å få flest vikartimer hver måned. Jeg var ganske suveren i høst, men denne måneden ble det uavgjort. Kjipern.

Knut Ivar.JPG
Gulbrand Gråstein

I dag hadde jeg først to vikartimer i engelsk, deretter hadde jeg fem timer engelsk med første klasse. I de to første av disse timene hadde kidza en book report test, og da benyttet jeg anledningen til å lage et opplegg til de neste tre timene. Jeg skulle nemlig jobbe med de sterkeste elevene i en mindre gruppe, og de skulle lære om det amerikanske utdanningssystemet på en utfordrende, spennende, interessant og morsom måte. Yeah right. Jeg hadde selvsagt ikke planlagt en døyt, men jeg fikk snekret sammen en 18-slides PowerPoint i løpet av 90 minutter, og fikk printet den ut, kopiert opp notathefter til kidza, booket og hentet framviser, kjøpt og spist lunsj og avtalt med de andre lærerne på trinnet hvem som skulle til meg. I løpet av de tre timene snakket vi selvsagt om Ivy League-skoler, og jeg skrøt selvsagt uhemmet av mitt vennskap med en nåværende Harvard-student.

No Child Left Behind.jpg
Kein Kind hat hinter verlassen

I morgen kommer Kjetil på besøk, og da blir det henging i heimen. Før det må jeg kanskje vaske og rydde litt, men vi får se. På søndag blir det muligens et sårt tiltrengt maraton med Nils, men det er ikke bankers enda.

Neste uke er det fem harde arbeidsdager, ledermøte i Bjølsen, cellegruppe, gudstjeneste, (sannsynligvis) henging osv.

Many irons in the fire.jpg
Viele Eisen im Feuer