I denne serien presenterer jeg de fem personene som har fått meg til å le mest (gitt meg flest latterkicks, eller cracket meg up, om du vil) i livet mitt til nå.

Nummer 5 – Gudmund Myhren

Gudmund har fått meg til å le veldig mye oppigjennom årene, både når vi har snakket på telefon og i sosiale sammenhenger. To av hans store humorstyrker ligger i imitasjoner (både av kjendiser, «kjendiser» og folk i gjengen) og Harald- og Bård-referanser. Ernst Haarklou-imitasjonen hans er jo for lengst blitt en klassiker! Ironi og selvironi er han også god på, og han er ekstremt god til å analysere sosiale situasjoner og deretter skildre og harselere med dem på en morsom og innsiktsfull måte.

Dessuten må nok Gudmund sies å være den skarpeste i gjengen på Arendalshumor. Han skildrer byens kultur og ulike miljøer (taximiljøet, for eksempel) fra innsiden, og kan derfor påpeke alt som er begnoment med byen og menneskene som bor der, men med en god dose kjærlighet. Hadde noen utenbysfra sagt de samme tingene om byen, hadde de selvsagt blitt denget med døballbrett.


Gudmund og Ernst