I denne serien presenterer jeg de fem personene som har fått meg til å le mest (gitt meg flest latterkicks, eller cracket meg up, om du vil) i livet mitt til nå.

Nummer 2 – Stein Erik Nyli

Det er vel ingen overraskelse at Stein havner høyt på denne lista. Helt siden vi begynte å henge og jobbe sammen (på Eikaas) sommeren 1997, har han fått meg til å cracke opp om igjen og om igjen! Han har et mangfoldig og variert humorinnstinkt, og faktisk vil jeg påstå at han har en slags sjette sans for humor. Han ser og utnytter komiske åpninger der ingen andre ser dem, og selv der slike åpninger er mer åpenlyse, rekker han å utnytte dem før noen andre får summet seg.

Med denne noe kryptiske beskrivelsen forsøker jeg å si at når Stein hører noen si og/eller ser noen gjøre noe, skjønner han øyeblikkelig hva han skal si og/eller gjøre for å skape en morsom effekt. Dette lykkes mildt sagt veldig ofte, og selv om han har et variert humoruttrykk, baserer dette uttrykket seg ofte på surrealisme, ironi, selvironi og absurditet. Imidlertid er han ikke avhengig av andre for å skape latter, han står støtt på egne ben også. En av de beste egenskapene hans i dette henseende er evnen til å ta ting på sparket og treffe kjappe avgjørelser som bidrar til å skape den slentrende og avslappede komiske effekten.


Not just another pretty face