I denne serien presenterer jeg de fem personene som har fått meg til å le mest (gitt meg flest latterkicks, eller cracket meg up, om du vil) i livet mitt til nå.

Nummer 1 – Brynjulf Mortensen

I perioden 1993-1997 fikk Brynjulf meg til å cracke opp hardere og oftere enn noen annen har klart noen gang. Vi lagde et nytt ord for den typen komikk som vi beskjeftiget oss med i denne perioden, «hyperdram». Dette begrepet var en forkortelse for «hyperdramatisering», som liksom skulle beskrive det humoristiske uttrykket Brynjulf utviklet. Det besto av en kort dramatisering av en situasjon eller en person som ble gjenstand for harselas og latterliggjøring.

Som oftest traff Brynjulf minst én spiker på hodet, og lyktes i å skape absolutt fabelaktige situasjoner der jeg ofte lo så jeg grein. Temaene var utrolig varierte, og kunne være om alt fra bilkonstruksjon til måten hallodamene på TV kler seg. Den største styrken hans ligger nok i å peke på absurditeter og paradokser, både ved mennesker og i universet ellers.


The King of Comedy