I denne serien presenterer jeg de fem største nederlagene jeg har opplevd i livet, rangert etter hvor vondt det gjorde da de inntraff. Nederlag i relasjoner til det annet kjønn er ikke tatt med av hensyn til meg selv og de det gjelder.

Nummer 2 – Tapte i Nintendo-NM i 1993

Kjetil, Sina, Olis og jeg reiste sammen med pappa til Nintendo-NM i Oslo i 1993 med store forhåpninger om seier og tur til Las Vegas. Slik skulle det imidlertid ikke gå. Jeg rotet noe sinnssykt på F-Zero, siden jeg hadde spilt sinnssykt mye Super Mario Kart dagene i forveien, og spilte F-Zero som om det var SMK. Det var skjebnesvangert, og jeg havnet på trettendeplass eller noe deromkring. Seieren gikk til Tommy Strand. En opplevelse for livet, men et vondt nederlag.


Ståle Stil to the rescue

For ordens skyld, her er et utdrag fra The Circle of Leif:

6. november 1993 – NM-finalen i Nintendo foregikk inne i Oslo, nærmere bestemt på Oslo Galleri. Sina, Ole Petter, Kjetil og jeg reiste med bil fra Arendal klokka ni. Spente og forhåpningsfulle spilte vi Game Boy til det tøyt ut av ørene våre. Vi stoppet på veien og spiste baguetter og drakk limonade. Vel framme i Oslo parkerte vi i Oslo City-bygget, etterpå gikk vi på McDonald’s. Det var ikke flere bord ledige, så vi var nødt til å sitte på en vinduskarm! Klokken halv fire gikk vi bortover mot Oslo Galleri. Først var det en ekstra uttakningsrunde. Sina var uheldig og spilte i samme heat som Stig Helmer, som knuste alle rekorder med sine 4 477 000 poeng. Sina fikk 3,1 millioner, og hadde nest beste poengsum. Hadde han spilt i heat nummer to, ville han kommet til NM. Stig Helmer hadde vært på fire steder for å kvalifisere seg for NM-finalen. Vi skjønte ikke hvordan han kunne ha blitt slått. Jeg måtte spille i første heat. Jeg var i elendig form, og hadde ikke trent noenting på F-ZERO. Jeg brukte L- og R-knappene og tapte masse tid. På Pilotwings prøvde jeg på 70-blinken istedenfor 50, og gikk utenfor. Jeg tapte altså 700 000 poeng. Hadde jeg tatt 50 ville jeg kommet til Out-run heatet. Jeg var mildt sagt sint, sur, skuffet og ergerlig. Stig Helmer gikk ut, merkelig nok. Til fordel for Tommy Strand tapte han med 8 000 poeng. I finalen vant Tommy Strand foran Magne Eirik Sagvold og Haakon Hoel. Tommy fikk en tur til Las Vegas. Magne fikk et gavekort på 2 000 kr, og Haakon fikk en Game Boy. Når vi reiste hjemover var stemningen sunket betydelig. Klokka 21.30 ringte vi hjem, og var hjemme halv tolv. Jeg forklarte uhellet mange ganger til mamma og bestefar. Rangering: 5 (3)