Den årlige feiringen som går under navnet Sommerparty startet opp i 2001 ved at jeg inviterte en del venner fra Oslo til å overnatte hos meg en helg i midten av juli og arrangerte en grillfest med dem og noen venner fra Arendal. Jeg fikk et par kamerater til å hjelpe med en del ting, og festen fant sted i hagen vår på Vestre Solbakken, der totalt 28 stykker deltok. Selv om partyet etter senere standarder var ganske primitivt, ble allikevel mange imponert over ting som Coca-Cola-parasoll, tønnegrill og iskasse til brusen. I tillegg lekte vi selvsagt den ustyrtelig morsomme leken Jeoparty! Mange mente det var årets beste grillfest, og kvelden var på alle måter vellykket.
Gjesteliste Bilder Video

I 2002 ble satsingen satt opp flere hakk. Vi skaffet blant annet en softismaskin, Coca-Cola-kjøle og Coca-Cola-partytelt (i tillegg til flere parasoller), Sommerparty-banner og fyrverkeri! Og i tillegg til den vanlige overfloden av mat, drikke, godteri, frukt, kaker og underholdning, ble tradisjonene med fotokonkurranse, midnattskino og ”Årets”-diplomer innført. USA-flagget som jeg lånte av onkel Billy vaiet selvsagt stolt i flaggstanga. Partyet ble også dette året arrangert i hagen til mine foreldre, og ikke mindre enn 44 stykker fant det for godt å stikke innom.
Gjesteliste Bilder Video

2003 bød på to store forandringer. For det første skulle det nå koste penger å komme på Sommerparty. Tidligere hadde alle tatt med hvert sitt kjøtt til å grille, men nå betalte alle 100 kroner og fikk absolutt alt servert på sølvfat på partyet. Men dette var ingen avskrekker, tvert imot. Hele 64 gjester meldte seg på! For det andre ble partyet av denne grunn umulig å arrangere i vår sjarmerende, men kronglete hage. Derfor festet vi natta lang hos foreldrene til Tom på Solbakken (som jo bare ligger et steinkast unna vårt hus). Dessuten ble standarden hevet betraktelig på alle måter: Biff av indrefilét med tilbehør til middag, brus på boks, ti kilo godteri og en nydelig kake med USA-motiv! Dessuten ble åpningen min i Supermann-drakt tatt vel imot. Naturligvis ble også andre ting utvidet og forbedret: Større og mer profesjonelt banner, større Coca-Cola-kjøle, mer interaktiv og utfordrende underholdning og MTV på storskjerm hele kvelden. Dette var uten tvil det beste Sommerpartyet så langt!
Gjesteliste Bilder

I 2004 ble suksessen enda større! Også dette året ble festen arrangert hos Tom og Marit på Solbakken, og også nå ble prisen 100 kroner. 50 stykker meldte seg på, og de fleste var enige om at dette var det beste Sommerpartyet så langt. Vi kjøpte inn en oppblåsbar plastøy som ble brukt som fruktfat, lyskastere, brukte flere partytelt osv. Maten smakte bedre enn noen gang, og underholdningen var mer finstemt. Været hadde vært dårlig i mange dager i forveien, men på Sommerpartylørdagen var det selvsagt lyst, varmt og deilig. Det ordner seg alltid!
Gjesteliste Bilder

I 2005 ble Sommerparty en virkelig profesjonell affære. Vi kjøpte inn et 27 kvadratmeters telt og bygget en scene av paller og tromler i hagen til Tom og Marit i tillegg til alt det «selvfølgelige» som Coca-Cola-kjøleskap, plastøyfruktfat, midnattskino og biff. Hele 60 folk kom i partyet, og det var liv til langt på natt!
Gjesteliste Bilder